BORBA SA KORONOM U REGIONU U Sloveniji 9 novoobolelih, u BiH manje novih slučajeva nego juče, u Zagrebu još 44 zaraženih
Foto: EPA / Igor Kupljenik

pandemija

BORBA SA KORONOM U REGIONU U Sloveniji 9 novoobolelih, u BiH manje novih slučajeva nego juče, u Zagrebu još 44 zaraženih

Region -

U Sloveniji je u poslednja 24 sata registrovano devet novih slučajeva korona virusa, a testirano je 625 osoba.

Preminulih nije bilo, tako da broj žrtava ostaje 111, pokazuju podaci vlade, prenosi STA.

Od početka epidemije potvrđeno je 1.578 slučajeva Kovid 19.

Direktor Nacionalnog instituta za javno zdravlje Milan Krek rekao je za POP TV sinoć da je trenutna epidemiološka situacija rezultat uglavnom importovanih slučajeva iz rizičnih zemalja i nije izazvana lokalnom transmisijom.

Dodao je da je epidemiološki status u Hrvatskoj ozbljan i da će Slovenija morati da primene striktnije mere ako se tamo ne popravi situacija.

foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

BOSNA I HERCEGOVINA

U BiH je u odnosu na juče došlo do znatnog pada broja novozaraženih koronavirusom. Prema podacima iz oba entiteta, registrovano je 108 novozaraženih, a juče ih je bilo 172.

U Federaciji BiH su u protekla 24 sata testirana 484 uzorka, od kojih je 68 pozitivno na korona virus.

U Federaciji BiH do sada je testirano 53.232 uzoraka, a COVID-19 je potvrđen kod 1.988 osoba, objavio je portal klix.ba.

Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavila su se 1.022 pacijenta, dok je trenutno aktivno 912 slučajeva pozitivnih na COVID-19.

Od posledica korona virusa preminule su 54 osobe.

foto: EPA/FEHIM DEMIR

REPUBLIKA SRPSKA

U Republici Srpskoj u poslednja 24 sata od 280 testiranih uzoraka korona virus je potvrđen kod 40 osoba.

Većina novozaraženih su radnici fabrike za preradu ribe kod Stoca u Federaciji BiH, prenosi RTRS i navodi da higijensko-epidemiološke službe domova zdravlja Ljubinje i Bileća, u saradnji s Regionalnim centrom Instituta za javno zdravlje RS iz Trebinja, preduzimaju sve neophodne epidemiološke mere na suzbijanju širenja virusa.

U poslednja 24 časa prijavljena su i dva smrtna slučaja kod kojih je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Reč je o dva muškarca, srednje i starije životne dobi iz Teslića i Prijedora, koji su imali udružena oboljenja.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 2.201 slučaj virusa korona, a preminule su ukupno 124 osobe kod kojih je bio potvrđen virus korona.

foto: EPA / Fehim Demir

HRVATSKA

U Hrvatskoj je u posljednja 24 sata potvrđeno novih 67 slučajeva korona virusa, na osnovu 829 testiranih uzoraka, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.

Kako se navodi, broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj tranutno je 435, prenosi Index.hr. Od tog broja, 60 pacijenata je na bolničkom lečenju.

Od početka epidemije u Hrvatskoj je zaražena 2.691 osoba, od kojih je 107 preminulo, a 2.152 pacijenta su se oporavila.

U samoizolaciji je trenutno 2279 osoba. Do danas je ukupno testirano 77 453 osoba.

foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

U Zagrebu još 44 zaraženih

U Zagrebu su zabeležena 44 novodijagnostikovana slučaja zaraze koronavirusom, zbog čega je za 139 osoba propisana mera samoizolacije. U protekla 24 sata u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar je sprovedeno 314 testiranja. Trenutno su u gradu Zagrebu 182 aktivna slučaja i ukupno 977 aktivnih samoizolacija.

33 nova slučaja u Đakovu

U Osječko-baranjskoj županiji u zadnja 24 sata testirane su 173 osobe. Uz 33 nova slučaja u Đakovu, jedan novi slučaj zabeležen je u Valpovu i još jedan u Osijeku. Trenutno je aktivno 143 slučaja, od čega je 113 iz Đakova. Hospitalizovana su 24 pacijenta, pet više nego juče. U samoizolaciji je 1.188 osoba, 285 više nego juče.

U Varaždinu je danas zabeležen prvi slučaj zaraze koronavirusom u zadnjih 55 dana.

foto: Profimedia

Kurir.rs/Tanjug/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track