KAMIONDŽIJE IZ REGIONA ZVEZDE I NA JUTJUBU: Kolegama daju mnoge zanimljive savete, a jedan Bosanac je apsolutni šampion (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

imaju milione i milione pregleda

KAMIONDŽIJE IZ REGIONA ZVEZDE I NA JUTJUBU: Kolegama daju mnoge zanimljive savete, a jedan Bosanac je apsolutni šampion (VIDEO)

Region -

Iako je profesija vozača prilično zahtevna i naporna, kamiondžije nalaze i načine da svakodnevicu učine zanimljivijom snimajući dogodovštine sa puta i postavljajući video-klipove.

Srpske kamiondžije sve su brojnije na evropskim i svetskim putevima, a među gastarbajterima za volanom drumskih krstarica često su i vozači kamiona iz regiona. Ovaj posao je cenjen i dobro plaćen širom sveta, pa se naši ljudi odlučuju da okušaju sreću u inostranstvu.

Mnogi od njih se odlučuju i da redovne snimaju svoje avanture, pa su u međuvremenu postali vrlo popularni i na društvenim mrežama.

Ovi "influenseri" se na svojim kanalima trude i da savetima pomognu mlađim i neiskusnijim kolegama u različitim situacijama na drumu, a neki od njih po broju prikaza na Jutjubu prevazilaze čak i TV zvezde, javne ličnosti i tinejdžerske idole.

Pomenimo samo neke od najpopularnijih kamiondžija.

Kamion King

"Kamion King" je kanal vozača sa naših prostora koji vozi u Sjedinjenim Američkim Državama. Ima 90.000 pratilaca, a nalog na Jutjubu aktivan je od 2007. godine. Do sada su njegovi snimci prikazani skoro 22 miliona puta, a pojedini imaju i više od 300.000 prikaza.

Pored Jutjuba, ima i nalog na Instagramu gde ga prati 28.000 ljudi, a aktivan je i na Fejsbuku.

Na svom Jutjub kanalu predstavlja kamione, daje savete za njihovo održavanje, ali i kako da upalite kamion kad ostanete bez akumulatora. Takođe, predlaže i kako da u kamionu skuvate jeftin obrok za manje od 10 dolara.

Vozeći se sa njim gledaoci mu često postavljaju pitanja o životu u SAD, modelima rada kamiondžija i snalaženju tokom vožnje kroz celu Severnu Ameriku.

Kamion na putu

Među novijim vozačima Jutjuberima je i nalog "Kamion na putu", koji je "na mreži" od decembra 2018. godine, a do sada ovaj kanal ima 28.000 pratilaca i više od 5 miliona prikaza.

Ovaj kamiondžija iz Bosne i Hercegovine svojim pratiocima prenosi iskustva o vožnji kroz Italiju, upozorava na neke početničke greške u poslu, ali i kakve su sve malverzacije moguće sa tahografom.

Gledaocima koji prate njegov kanal predstavlja i kako izgleda dostava pod pratnjom, kao i šta se sve zanimljivo dešava na "petak trinaesti".

Ex-Yu Truck Driver

"Ex-Yu Truck Driver" ima oko 3.500 pratilaca i na Jutjubu je od januara 2017. a kako sam kaže, kanal je prvenstveno edukativnog karaktera, namenjen kao pomoć kolegama koji su tek počeli da rade ovu vrstu posla, svima kojima je pomoć potrebna, a takođe "i svima kojima je zanimljivo gledanje ovakvog sadržaja". Njegovi klipovi imaju više od 600.000 prikaza.

Aktivan je i na Fejsbuku gde u grupi postavlja fotografije i lokacije zanimljivih mesta kroz koja prolazi i razne korisne snimke o parkiranju, utovaru i istovaru, zimskoj vožnji.

Jedan od zanimljivijih klipova je iz serijala "Parola snađi se", gde objašnjava kako se snaći i "napraviti kafu i ručak u nedođiji".

Dejan Subotić

Dejan Subotić (ranije kanal "Truck Driver") ima oko 6.000 pratilaca na Jutjubu, a pojedini klipovi prikazani su više od 10.000 puta.

Kao i većina njegovih kolega, kaže da je kanal namenjen svima koji počinju da voze kamion, jer želi da podeli svoje iskustvo u ovom poslu.

Njegovi pratioci mogu da saznaju kako se prelazi granica, kako se roluje cirada na šleperu, ali i koliko hrane poneti na put i koju karticu za internet koristi kada je na putu u inostranstvu.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track