Najnovije vesti

KORONA BUKTI U REGIONU: Cetinje uvelo oštre mere, Hrvatska očekuje i 1.000 zaraženih dnevno, novi crni rekordi u Makedoniji
Foto: EPA

raste broj novih slučajeva

KORONA BUKTI U REGIONU: Cetinje uvelo oštre mere, Hrvatska očekuje i 1.000 zaraženih dnevno, novi crni rekordi u Makedoniji

Region

I širom našeg regiona koronavirus se ne smiruje.

CETINJE UVELO OŠTRE MERE

Na području cetinjske opštine, zbog pogoršanja epidemiološke situacije, od danas su na snazi nove privremene mere.

Na 14 dana zatvorene su gradska pijaca i pijaca komisione robe. Takođe, od danas se obustavlja privremeno rad sa strankama u svim sekretarijatima, direkcijama i službama Cetinja, osim u Građanskom birou koji će primati zahteve građana radnim danima od 10 do 12 sati i isključivo u hitnim slučajevima.

foto: Profimedia

Opštinski tim odlučio je da privremeno budu zatvorena i sva igrališta i vežbališta na otvorenom, kao i rekreativne zone u gradskim parkovima, na kojima je moguće okupljanje više ljudi.

Vlasnicima teretana i fitnes klubova preporučeno je strogo pridržavanje mera.

SEVERNA MAKEDONIJA - NOVI REKORDI

U Severnoj Makedoniji u poslednja 24 sata potvrđeno je 445 novih slučajeva korona virusa, od testiranih 2.441, a preminulo je još devet ljudi. Većina novozaraženih, 249, nalazi se u Skoplju.

Od početka pandemije, u Severnoj Makedoniji registrovano je 21.636 slučajeva korona virusa, a preminulo je 809 ljudi.

foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

HRVATSKA OČEKUJE I 1.000 ZARAŽENIH DNEVNO

Hrvatski ministar zdravlja Vili Beroš opisao je situaciju s korona virusom u Hrvatskoj kao zabrinjavajuću, nakon što je prijavljeno rekordnih 748 novozaraženih i upozorio da će ih biti još više.

"Situacija je zabrinjavajuća, ali nije iznenađujuća. Okolnosti u proteklih mesec dana, kao i okolnosti u Evropi i svetu, ukazuju na to da svuda raste broj novozaraženih, a tako i u Hrvatskoj", kazao je Beroš za RTL.

Dodao je da su veća okupljanja ljudi u poslednjih mesec dana generisala neka žarišta koja su uzrokovala ovakav porast.

"Osim toga, tu je i hladno vreme i činjenica da smo više u unutrašnjim prostorima i to je uticalo na porast broja zaraženih. Biće još i više zaraženih, zato se treba ponašati odgovorno i poštovati mere", rekao je ministar.

Nije isključio ni mogućnost da u Hrvastskoj bude i više od 1.000 zaraženih dnevno.

"Moguće je da će u sledećim danima biti još povećan broj novozaraženih. Međutim, posebno je važno shvatiti da se treba ponašati odgovorno, samodisciplinovano i ozbiljno i poštovati mere koje smo preporučili. Ako ne budemo odgovorni, ako se budemo družili, brojke će rasti i dalje", kazao je Beroš.

U Zagrebu je u poslednja 24 sata zabeleženo 217 novozaraženih, najviše do sada.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...