Najnovije vesti

SLOVENIJA UVODI ZABRANU KRETANJA IZMEĐU OPŠTINA: Janša pozvao građane da kontakte svedu na minimum
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

ozbiljne mere

SLOVENIJA UVODI ZABRANU KRETANJA IZMEĐU OPŠTINA: Janša pozvao građane da kontakte svedu na minimum

Region

Premijer Slovenije Janez Janša saopštio je da će u utorak biti uvedena zabrana kretanja između opština, koja će važiti na teritoriji čitave zemlje.

Zabrana, koja će biti na snazi tokom sedam dana, postepeno će biti ublažavana u onim regionima koji se budu najuspešnije borili s pandemijom korona virusa.

Janša je pozvao građane da svedu kontakte na minimum, kako bi restrikcije mogle da budu ukinute što je pre moguće.

Premijer je rekao da će slučajevi u kojima će građani moći da napuste svoje opštine biti poput onih u martu, kada je na snazi bila slična mera.

foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

Očekuje se da će izuzeci biti slični onima koji se odnose na zabranu kretanja između regiona koja je već na snazi, kao što su putovanje radi odlaska na posao, radi bavljenja poljoprivredom, odlaska kod lekara ili u apoteke, brige o bliskom srodniku.

Janša je ponovio raniju izjavu ministra zdravlja Tomaža Gantara da će više od 700 kreveta uskoro biti spremno za lečenje pacijenata obolelih od kovid-19, kao i da su toku razgovori o pripremi dodatnih 300 mesta.

U Sloveniji je danas zabeleženo 1.675 novih slučajeva zaraze korona virusom, čime je ukupan broj potvrđenih slučajeva uvećan na 14.288. Od posledica kovid-19 u ovoj zemlji je do sada preminuo 241 pacijent, od kojih šest u poslednja 24 sata.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...