PANDEMIJA DIVLJA U SLOVENIJI: Za 24 još 830 novozaraženih, od opakog virusa preminulo 22 ljudi! Restrikcije ostaju na snazi
Foto: EPA/IGOR KUPLJENIK

epidemija

PANDEMIJA DIVLJA U SLOVENIJI: Za 24 još 830 novozaraženih, od opakog virusa preminulo 22 ljudi! Restrikcije ostaju na snazi

Region -

U Sloveniji je u poslednja 24 sata potvrđeno 830 novih slučajeva zaraze korona virusom, a od Covida-19 umrle su još 22 osobe.

Zbog teške epidemiološke situacije restrikcije su produžene i na sledeću sedmicu, saopštila je danas slovenačka vlada.

Od 2.648 testiranih pozitivnih briseva na korona virus bilo je 830, odnosno 31,3 odsto, nešto više nego dan ranije.

Povećan je i broj hospitalizovanih, pa je trenutno u bolnicama 1.315 pacijenata, 39 više nego prethodnog dana, od kojih je 201 osoba na odeljenjima intenzivne nege, osam više nego dan ranije, prenosi agencija Hina.

Ukupan broj umrlih od početka epidemije je 2.063, a Slovenija je među zemljama u Evropi s najvišim mortalitetom.

Zbog epidemiološke situacije koja je i pored strogih mera i dalje vrlo teška, vlada Janeza Janše je sinoć objavila da mera zabrane rada neesencijalnih trgovina i nekih usluga ostaje na snazi još sedam dana, uprkos mišljenjima da treba dopustiti ponovni rad trgovina obuće i odeće, cvećara, frizerskih salona i salona za masažu.

Na snazi sledeće sedmice ostaju i druge stroge restrikcije, kao što su zabrana okupljanja izvan užeg porodičnog kruga, policijski sat,kao i zabrana napuštanja granica matičnih opština, osim zbog odlaska na posao i povratka s posla i nekih drugih izuzetnih okolnosti.

Od subote je otvoreno nekoliko skijaških centara, ali uz ograničenja i u smanjenom obimu, a takođe se ne smeju koristiti zatvorene kabine na žičarama.

Za tu je delatnost problem i to što odlazak na skijanje još nije opravdani razlog za odlazak izvan matične opštine. Zatvoreni su i ugostiteljski i turistički objekti u takvim centrima, a zbog strogog režima na državnim granicama usled epidemije ne mogu računati na posetioce iz inostranstva.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track