SLOVENAČKA POLICIJA SUZAVCEM I VODENIM TOPOVIMA RASTERALA SKUP ANTIVAKSERA Tražili SLOBODU i prava za nevakcinisane VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

Podivljali

SLOVENAČKA POLICIJA SUZAVCEM I VODENIM TOPOVIMA RASTERALA SKUP ANTIVAKSERA Tražili SLOBODU i prava za nevakcinisane VIDEO

Region -

slovenačka policija je danas koristila suzavac i vodene topove u Ljubljani protiv hiljada demonstranata protiv oštrih mera uvedenih radi suzbijanja korona virusa.

Oko 10.000 demonstranata uzvikivalo je "Sloboda, sloboda" i pokušalo da blokira glavni put severno od Ljubljane, nakon čega je policija intervenisala.

To je druga takva intervencija slovenačke policije protiv demonstranata u ovom mesecu.

Demonstranti su nosili transparente s natpisom "Stop korona fašizmu" i druge, zahtevajući jednaka prava za vakcinisane i one koji to nisu.

Protest, u čijoj su organizaciji učestvovale uglavnom grupe koje se protive kovid propusnicama, održan je nakon što je u zemlji danas obustavljena imunizacija vakcinom kompanije Džonson i Džonson, usled smrti 20-godišnjakinje koja ju je primila.

Davanje te vakcine će biti suspendovano dok stručnjaci ne utvrde da li postoji veza izmedju ovonedeljne smrti devojke od moždanog udara i vakcine koju je primila dve sedmice ranije.

Učesnici današnjeg protesta su održali minut ćutanja za preminulu devojku, navodeći da je vakcinisanjem želela "da kupi slobodu".

Slovenija je preporučila vakcinu kompanije Džonson i Džonson svima iznad 18 godina, dok je neke zemlje daju samo starijim osobama. Tu vakcinu je primilo 120.000 gradjana Slovenije.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track