DRAMA NA GRANICI: Policajci spasili ženu i troje dece iz nabujale reke, u toku potraga za četvrtim detetom VIDEO
Foto: Printscreen/YouTube

istra

DRAMA NA GRANICI: Policajci spasili ženu i troje dece iz nabujale reke, u toku potraga za četvrtim detetom VIDEO

Region -

Hrvatska i slovenačka policija spasili su noćas, uz pomoć jednog građanina, nekoliko migranata iz nabujale reke Dragonje u mestu Dramac kod Buja.

Policija je iz reke izbavila majku sa troje dece dok se za četvrtim koje je, kako je rekla žena, odnela reka, još uvek intenzivno traga.

Kako prenosi Jutarnji list, nakon što je policija dobila dojavu da se u mestu Dramac nalazi dete koje traži pomoć, policajci su se odmah zaputili na mesto intervencije i utvrdili da se radi o stranom državljaninu.

Pritom su začuli iz mraka, iz smera državne granice ženski glas koji zapomaže u pomoć.

- Uputili su se prema reci Dragonji te su primetili da se na srušenom deblu, iznad nabujale reke, nalazi žena u lošem fizičkom stanju. Zbog jakog strujanja vode i visokog vodostaja, žena nije mogla sama doći do obale pa je policijski službenik ušao u reku i pridržavao ženu, dok je jedan građanin doneo merdevine pa su hrvatski policijski službenik, slovenački policijski službenik i građanin uspeli da smeste ženu na merdevine i izvuku je na sigurno na slovenačku stranu obale, naveli su iz PU istarske.

U saopštenju se dodaje da je na slovenačkoj strani Dragonje pronađeno još jedno dete, kao i 18-godišnjak koje je žena uspela da prebaciti preko reke..

- Prema trenutno raspoloživim informacijama, s njima je bilo još jedno dete koje je jaka rečna struja odnela dok je žena pokušavala da ga prenese preko rike. Ženi koja je bila u šoku, kao i deci, pružena je medivinska pomoć na graničnom prelazu Plovanija. Žena je potom odvezena u pulsku bolnicu na dalju medicinsku obradu, dok je deci i 18-godinjaku nadležni centar za socijalno staranje osigurao adekvatan smeštaj, naveli su iz istarske policije.

Celu noć hrvatski i slovenački policajci zajedno s vatrogascima iz JVP Umag, DVD Buje, JVP Koper i JVP Piran, tragaju za detetom koje je nastalo, ali je potraga za sad neuspešna.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track