OTKRIVENO KO JE KRIV ZA PREVRTANJE AUTOBUSA U SLOVENIJI! Novi detalji STRAŠNE nesreće! Policija saopštila: Voze 32 sata bez pauze
Foto: Sobotainfo.com

oglasila se i slovenačka policija

OTKRIVENO KO JE KRIV ZA PREVRTANJE AUTOBUSA U SLOVENIJI! Novi detalji STRAŠNE nesreće! Policija saopštila: Voze 32 sata bez pauze

Region -

Slovenačka policija saopštila je povodom tragične saobraćajne nesreče kod Muruske Sobote u kojoj su tri putnika stradala, a nekolicina povređena, da osnovanu sumnjaju da je nesreću izazvao vozač autobusa.

- U nesreći je učestvovao autobus stranih registarskih oznaka, a u njemu su bili strani državljani. Prema do sada prikupljenim podacima, saobraćajnu nesreću je navodno izazvao vozač autobusa, koji je skrenuo udesno van kolovoza, tako da se autobus sa prikolicom prevrnuo na bok u jarak. U nesreći su poginule tri osobe - saopštila je policija.

Saobraćajna Nesreća
foto: Sobotainfo.com

U svom saopštenju slovenačka policija navela je i da je patrola saobraćajne policije 30. januara kod Postojne zaustavila bugarskog vozača autobusa, koji je prethodno vozio autoputem A1 iz pravca Kopra ka Mariboru. Prilikom kontrole autobusa i aktivnosti dva vozača, policijski službenici su utvrdili da su dvojica vozača krenula u vožnju dan ranije u Španiji i da su do kontrole u ​​Sloveniji vozili 32 sata i 5 minuta bez propisanog devetočasovnog dnevnog odmora.

Dvojica vozača su policajcima predala potvrde o svojim aktivnostima iz kojih je bilo vidljivo da su koristili izostanak sa upravljanja vozilom, iako su u postupku pokazivali tahografske zapise za isti period, iz kojih je bilo vidljivo da su tokom tog perioda zaista vozili svo vreme. Objasnili su da nameravaju da voze sa kratkim zaustavljanjima do krajnjeg odredišta u Bugarskoj. Policajci su dvojici vozača zabranili da nastave vožnju i privremeno oduzeli vozačke dozvole na devet sati; obezbedili su i da se autobus parkira na mestu gde u blizini ima više smeštajnih kapaciteta za adekvatan odmor i vozača i 22 putnika.

Saobraćajna Nesreća
foto: Sobotainfo.com

Sličan slučaj patrola SENP obavila je u sredu, 1. februara, kod naselja Fram, kada su proveravali dvojicu vozača sa dvospratnim autobusom rumunskog transportnog preduzeća. Autobus je prethodno saobraćao autoputem A1 iz pravca Kopra ka Mariboru. Dvojica policajaca su utvrdila da su dvojica vozača krenula sa vožnjom 31. januara u 2 sata posle ponoći u Kordobi u Španiji i sa kraćim zaustavljanjima u trajanju od 37 sati i 5 minuta, bez propisanog devetočasovnog dnevnog odmora, vozila do kontrolnog punkta u Sloveniji.

Pored toga, ova dvojica vozača su policajcima pokazala i potvrde o upotrebi odsustva sa vožnje, dok je i njihovim tahografskim zapisima dokazano da su u to vreme zaista vozili. Njihova krajnja destinacija bila je Rumunija, gde su planirali da stignu uz kraća zaustavljanja. Dvojica policajaca su vozačima zabranili da nastave vožnju i privremeno im oduzeli vozačke dozvole i u ovom slučaju, obezbedili da se autobus parkira u blizini sa više smeštajnih kapaciteta za adekvatan odmor i vozača i 40 putnika.

Kurir.rs/Policija.si

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja