SVIREPO UBISTVO U POSTOJNI REŠENO POSLE 22 GODINE: Prvoosumnjičeni stradao 2008 godine u Slovačkoj! DNK otkrio sve!
Foto: Youtube/Printscreen

istraga puna misterije

SVIREPO UBISTVO U POSTOJNI REŠENO POSLE 22 GODINE: Prvoosumnjičeni stradao 2008 godine u Slovačkoj! DNK otkrio sve!

Region -

Šta se dogodilo davnog 11. jula 2001. godine? Te večeri 49-godišnjak je ušao u kuću, u kojoj su mu živele partnerka i šestogodišnja ćerka. Osumnjičeni je pištoljem ubio 33-godišnju ženu, a zatim pobegao. Njegovo vozilo ubrzo je otkriveno na granici sa Hrvatskom, ali muškarcu nije bilo ni traga. Petnaest godina kasnije, čovek je na sudu proglašen mrtvim, iako ni dan-danas ne znaju šta mu se dogodilo.

Međunarodna baza podataka DNK profila rođaka nestalih osoba uspostavljena je prošle godine. A onda je policija konačno ušla u trag osumnjičenom za ubistvo od pre 22 godine.

U julu 2001. godine, 49-godišnji meštanin je u večernjim satima nasilno ušao u prostorije stambene zgrade na području tadašnje Policijske uprave Postojna. U to vreme u stambenoj zgradi bile su njegova 33-godišnja vanbračna partnerka i šestogodišnja ćerka. Osumnjičeni je više puta iz vatrenog oružja (pištolj) pucao u svoju partnerku, koji je preminula na licu mesta.

Osumnjičeni 49-godišnji se nakon izvršenog dela svojim vozilom odvezao u blizinu državne granice sa Republikom Hrvatskom, gde je ostavio vozilo i otišao u nepoznatom pravcu. Njegovo vozilo su ubrzo otkrile vlasti, ali uprkos ponovljenim operacijama potrage i drugim policijskim aktivnostima, osumnjičenom nije ušlo u trag.

Iako njegovo telo nikada nije pronađeno, osumnjičenog za ubistvo sud je proglasio mrtvim 2016. godine. Ali sada je užasna priča konačno dobila epilog.

Uz pomoć međunarodne baze podataka, na osnovu upita, utvrdili su da su slovačke vlasti u aprilu 2008. godine u mestu Banska Bistrica pronašle telo neidentifikovanog muškarca u zapaljenoj kolibi. Upoređivanjem podataka sada su potvrdili da se radi o nestalom izvršiocu ubistva na području Postojne.

Iz Policijske uprave Koper su nas obavestili da je sa svim saznanjima već obavešteno nadležno Okružno tužilaštvo u Kopru.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track