IVANA IZ TREBINJA SA DEČKOM OPLJAČKALA "LOVĆEN BANKU": Evo šta je radila i gde je bila dok su svi tragali za njom
Foto: Printscreen, Lovćen banka

kurir saznaje

IVANA IZ TREBINJA SA DEČKOM OPLJAČKALA "LOVĆEN BANKU": Evo šta je radila i gde je bila dok su svi tragali za njom

Region -

Državljanka BiH Ivana A. koja je osumnjičena da je 12. aprila iz filijale "Lovćen banke" u Herceg Novom sa lažnim dokumentima klijentkinje M. O. iz Budve podigla skoro milion i po evra i pobegla u nepoznatom pravcu, a u akciji prevare učestvovala je zajedno sa dečkom, saznaje Kurir.

Ivana A. iz Trebinja, podsetimo, uhapšena je pre četri dana ali je puštena na slobodu. Kako su preneli tada lokalni mediji, MUP Republike Srpske se oglasio saopštenjem gde su naveli da je u akciji pod nazivom "Lovćen" uhapšeno troje, a prilikom pretresa nađeni su droga, novac i oružje.

- Sumnja se da je Ivana A. radila za jednu krimalnu grupu i da je sada dobila zadatak da bude direktni izvršilac krivičnog dela, što je ona i uradila. U kriminalnoj organizaciji nalazi se navodno i njen dečko koji je uhapšen s njom - kaže Kurirov dobro obavešten izvor i dodaje:

- Nakon izvedene pljačke osumnjičena je pobegla u nepoznatom pravcu, a dok su svi mislili da je osoba koja je ukrala preko milion evra negde na egzotičnoj destinaciji Ivana A. je sedela kod kuće u rodnom Trebinju i pomno pratila veesti o nedelu koje je počinila.

Kako dalje navodni naš sagovornik, devojka iz Trebinja se sve vreme normalno ponašala i kada je izašla njena fotografija.

ranac u kome je preko milion evra
ranac u kome je preko milion evrafoto: printscreen

- Ponašala se sasvim normalno kada je izašla ta fotografija, na kojoj se jasno vidi da je ona. Svi su bili u šoku kada su videli njen lik na svim medijima u regionu i da je ona glavna vest jer je ona pričala da sa dečkom drži IT firmu i da lepo zarađuje, što se moglo i videti po njihovom oblačenju i kolima - kaže sagovornik.

- Ne znamo kako je puštena kada je ukrala toliko para, ali valjda policija zna šta radi. Navodno, ona je samo izvršila zadatak koji je dobila od šefa.

Podsetimo, prevarantkinja je 11. aprila od službenice iz filijale banke u Herceg Novom tražila da joj spremi novac koji bi podigla sutradan, što je službenica i uradila. 12. aprila Ivana A. uspela je da prevari sigurnosnu proveru i zaposlene u "Lovćen banci" i sa tuđeg računa podigne preko milion evra koje je stavila u crni ranac i lagano išetala iz banke. Prevara je ubrzo otkrivena jer se banci javila M. O. sa čijeg računa je novac i skinut, daljom proverem ustanovljeno je da je počinjena nezapamćena pljačka.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track