MISTERIOZNE EKSPLOZIJE POTRESAJU ZAGREB! Dve detonacije u razmaku od 4 sata: Niko ne zna šta je, POLICIJA UTRČAVA U KUĆE
Foto: Shutterstock

MISTERIOZNE EKSPLOZIJE POTRESAJU ZAGREB! Dve detonacije u razmaku od 4 sata: Niko ne zna šta je, POLICIJA UTRČAVA U KUĆE

Region -

Stravična detonacija odjeknula je u subotu oko 17.30 sati u Aninoj ulici na zagrebačkom Rudešu. Pričinjena je i materijalna šteta uz objekat gde se eksplozija dogodila, a policija je odmah po dolasku na mesto dojave ogradila ceo prostor. Nepuna četiri sata od prve eksplozije, dogodila se nova detonacija.

- Slabije se čulo. Ali i dalje jako! Čim je grunulo policija je utrčala u kuću sa svih strana i počeli su po dvorištu postavljati neke vreće - kaže jedan kompije iz ulice.

Je li u pitanju eksplozivna naprava koja je bljesnula i prestravila prolaznike i stanare ili je, pak, u pitanju nešto drugo, zagrebački policajci intenzivno nastoje da utvrde. Od siline prve detonacije navodno je i jedno vozilo oštećeno.

- To je toliko grunulo da mi je svetlosni bljesak osvetlio sobu. Ležala sam u mraku i gledala televiziju. Čula sam kako neki muški glas vani uznemireno nešto govori nekome na telefon, ali nisam uspela da razaznam šta. Policija je vrlo brzo nakon toga došla, pa ne isključujem da je možda taj čovek i zvao policiju. Prvo su stigla jedna kola, pa onda njih više - kaže za Jutarnji jedna stanarka.

Građani takođe javljaju kako je policija provaljivala u kuću, Anina ulica je blokirana i nikoga ne puštaju blizu.

Policajci su išli od stana do stana, a svima je rečeno da ne izlaze iz svojih domova.

Zbog eksplozije oštećen je jedan automobil i pročelje zgrade, ali na sreću, niko nije povređen, saopštila je policija nakon prve eksplozije.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track