U OPTICAJU LAŽNI NOVAC: Otkriveno 402 falsifikovane novčanice od 20 maraka!
Foto: Printscreen Fokus

ZABRINJAVAJUĆE

U OPTICAJU LAŽNI NOVAC: Otkriveno 402 falsifikovane novčanice od 20 maraka!

Bosna i Hercegovina -
Manje je falsifikovanih apoena od 50 KM. Njih je u prvih šest meseci ove godine, u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine bilo 79 komada

SARAJEVO - U prvih šest meseci ove godine u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine pronađeno je 402 komada falsifikovanih novčanica apoena od 20 KM, , što je za 7,49 posto više u odnosu na drugu polovinu prošle godine.

Manje je falsifikovanih apoena od 50 KM. Njih je u prvih šest meseci ove godine, u Centralnoj banci Bosne i Hercegovine bilo 79 komada, što je za 3,66 posto manje u odnosu na drugu polovinu prošle godine, rečeno je Feni u Centralnoj banci BiH.

Centralna banka BiH je naglasila da ta institucija nije nadležna za pitanje utvrđivanja porekla krivotvorenih novčanica, odnosno proveru da li su štampane u BiH ili u inostranstvu. U slučaju kada se u Centralnoj banci BiH primeti da je u opticaj stavljena veća količina kvalitetnih falsifikovanih novčanica istog tipa, Centralna banka o tome obaveštava nadležne institucije – policijske agencije, i eventualno izdaje saopšenja za javnost, ukoliko proceni da je to potrebno.

(Fokus)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track