BORBE I NA INTERNETU: Radikalni islamski portal proteran sa Tvitera

Pozivaju na mržnju

BORBE I NA INTERNETU: Radikalni islamski portal proteran sa Tvitera

Bosna i Hercegovina -
Ko stoji iza portala "Vijesti Ummeta", koji već godinama širi neprijateljstvo i poziva na terorizam, nikada nije otkriveno

BANJALUKA - Nakon što je prošle sedmice na Internetu oboren radikalni islamski portal "Vijesti Ummeta", pokrenut je na novoj adresi - na Tviteru, ali je nalog ugašen zbog nastavka agresivne kampanje promovisanja Islamske države.

Ipak, islamisti ne posustaju, tako da su svoje aktivnosti već danas "preselili" na drugi Tviter nalog, koji ovog momenta ima tek oko 80 pratilaca. "Nastavljamo sa radom ovde. Onaj su nam račun obrisali", naveli su jutros na novom Tviter nalogu administratori "Vijesti Ummeta" koji u stopu prate aktivnosti najozloglašenije terorističke organizacije na svetu, odgovorne za brojne brutalne likvidacije.

Inače, korisnici interneta, počev od 14. avgusta, ne mogu da pristupe radikalnom islamskom portalu na domenu na kojem je delovao godinama, a koji je "oboren" nakon što je svojim tekstovima podržavao najnoviji svirepi čin pripadnika Islamske države - ubistvo hrvatskog državljanina Tomislava Salopeka u Egiptu. Portal je tada objavio da je pogubljenje Salopeka, koje još nije zvanično potvrđeno, "završetak svakog onog ko se poigrava sa Islamskom državom".

Nedugo zatim, administratori su otvorili novi portal "Sablja istine", koji je takođe blokiran. Ko stoji iza portala "Vijesti Ummeta", koji već godinama širi mržnju i poziva na terorizam, nikada nije otkriveno. Ono što se zna je da je domen registrovan u Saudijskoj Arabiji i da glasi na ime Abdulaha Abdurahmana, pišu "Nezavisne".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track