ZAROBILI MALOLETNICU NA ŽURCI: Terali je da igra gola, a kada je odbila drugarica je izgrizla!
Foto: Kurir

U Sarajevu uhapšeni nasilnici

ZAROBILI MALOLETNICU NA ŽURCI: Terali je da igra gola, a kada je odbila drugarica je izgrizla!

Bosna i Hercegovina -
Prema nepotvrđenim informacijama, Aldijana Bajrakterević je, navodno, tokom saslušanja u policiji rekla da je prva otišla sa žurke, a da V. I. (17) nije htela da pođe sa njom

SARAJEVO - Anel Kaljanac (28), Rusmir Osmanović (26) iz Sarajeva, i Medin Koso (21) iz Konjica, uhapšeni su zbog sumnje da su u noći sa 10. na 11. avgust protivpravno lišili slobode i naneli lakše telesne povrede 17-godišnjoj I. V. iz Sarajeva.

Zbog istog krivičnog dela uhapšena je i Aldijana Bajraktarević (20), koja se nalazi u pritvoru. Ovo društvo je, kako nezvanično saznaje Oslobođenje, bilo na žurki koju je pravio jedan od osumnjičenih u svom stanu u sarajevskom naselju Ilidža. Prema nepotvrđenim informacijama, Aldijana Bajrakterević je, navodno, tokom saslušanja u policiji rekla da je prva otišla sa te žurke, te da je zvala V. I, ali da ona nije pošla sa njom.

Privođenej osumnjičenih... Foto printscreen Oslobođenje
Privođenej osumnjičenih... Foto printscreen Oslobođenje

Prethodno je V. I, navodno, Aldijanu pozivala je da se skida i igra gola pred muškarcima koji su bili u stanu, nakon čega su se djevojke posvađale i potukle. S druge strane, V. I. je ispričala da ju Aldijana napala i ugrizla je, te da joj nije dozvoljavala da izađe iz stana u kojem je bila žurka.

Policajci PU Ilidža koji su u utorak u upali u stan Anela Kaljanca u Zujevinskoj ulici na Ilidži, tokom pretresa su pronašli i ukradene predmete - digitalnu kameru, laptop prestigio, 150 metaka za startni pištolj, drvenu palicu i gumeni čekić. U tom stanu zatečen je i Rambo Seferović (27), rođen u Foči, nastanjen u Ilijašu, za kojim je policija od ranije traga zbog više krivičnih dela. Policija nije želela da kaže zbog kojih krivičnih dela je za Seferovićem bila raspisana potraga.

Advokat osumnjičenih izjavio je da njegovi branjenici negiraju svaku povezanost sa protivpravnim lišenjem slobode i nanošenjem lakše povrede maloletnici. (Depo.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track