INVAZIJA PACOVA I MIŠEVA U SARAJEVU: Izlaze iz WC šolja, tamane useve na njivama!
Foto: Profimedia

Zavod za javno zdravlje

INVAZIJA PACOVA I MIŠEVA U SARAJEVU: Izlaze iz WC šolja, tamane useve na njivama!

Bosna i Hercegovina -
Povećan broj glodara prijavljen je na na području Otesa, ali i na području mesnih zajednica Alipašino Polje 1 i Alipašino Polje 2

SARAJEVO - Na području Kantona Sarajevo zdravstvene ustanove poslednjih dana beleže veliki broj prijava o masovnoj pojavi glodara u nekoliko naselja.

Navodno, nedavno je Zavodu za javno zdravstvo KS jedna žena prijavila da joj je iz WC šolje u stanu na Alipašinom Polju izašao miš. Takođe, povećan broj glodara prijavljen je na na području Otesa, ali i na području mesnih zajednica Alipašino Polje 1 i Alipašino Polje 2.

Takođe, Ministarstvo zdravstva FBiH primilo je i prijavu građana prema kojoj se na području Butmira, tačnije u reci Tilavi pojavio veliki broj pacova i miševa. Kako je potvrđeno u Zavodu, građani su prijavili da miševi izlaze iz reke i napadaju obližnje useve.

"Ekipa je odmah izašla na teren i izvršila deratizaciju površine od oko 10 hektara na području Butmira. Kontrolom je utvrđeno da su glodari uklonjeni i da ih nema više", kazala je Seniha Čelik, rukovodilac radne grupe za socijalnu medicinu pri JU Zavod za javno zdravstvo.

Ekipe Zavoda izašle su i na teren na Alipašino Polje te izdale preporuke kako bi se ovaj problem rešio i u ovom naselju.

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja