OPREZ, LAŽNI NOVAC: U opticaju su falš novčanice od 100 KM, evo kako da ga ih prepoznate!

Falsifikatori uhapšeni u BiH

OPREZ, LAŽNI NOVAC: U opticaju su falš novčanice od 100 KM, evo kako da ga ih prepoznate!

Bosna i Hercegovina -
Krivotvorene novčanice istog serijskog broja u proteklih nekoliko dana stavljene su u opticaj i na području Novog Travnika, Viteza i Busovače

SARAJEVO - Policija BiH uhapsila je nekoliko osoba osumnjičenih da su u opticaj stavljali falsifikovane novčanice konvertibilnih maraka.

Sve je počelo pre tri dana kada su policiji građani i prijavili dve nepoznate muške osobe da su u opticaj pokušale da stave novčanicu od 100 KM, za koju su posumnjali da je krivotvorena.

Policija je pronašla i uhapsila trojicu mušakraca iz Viteza kod kojih je pronađeno šest novčanica u apoenu od 100 KM, za koje se sumnja da su krivotvorene.

Potom je pretresom jednog stana u Zenici pronađena još 21 novčanica od 50 KM, a tokom pretresa auta u Vitezu policija je pronašla još 10 novčanica od 100 KM, za koje se sumnja da su falsifikovane.Policija je je tokom ove akcije došla do saznanja da su krivotvorene novčanice istog serijskog broja u proteklih nekoliko dana stavljene u opticaj i na području Novog Travnika, Viteza i Busovače, a radi se o novčanicama od 100 KM serijskog broja - A9081919, te se mole građani da ukoliko uoče novčanice sa tim serijskim brojem obaveste najbližu policijsku stanicu.

Protiv osumnjičenih će biti podnesena krivična prijava za krivotvorenje novca.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track