(FOTO) SARAJEVSKI MONSTRUM: On je autom gazio čoveka (51) sve dok ga nije ubio!
Foto: Printscreen Facebook

Kobna svađa

(FOTO) SARAJEVSKI MONSTRUM: On je autom gazio čoveka (51) sve dok ga nije ubio!

Bosna i Hercegovina -
Trenutno ovo krivično delo ne možemo okarakterisati kao ubistvo, već namerno gaženje pešaka, kaže portparol MUP-a Kantona Sarajevo

SARAJEVO - Muškarca sa inicijala M. B.(51) pregažen je tri puta automobilom marke "alfa romeo".

U sarajevskoj ulici Omera Stupca, u Općini Centar, danas oko 12.30 sati desilo se ubistvo, kojem je prethodila svađa između dvije osobe. Kako nam je potvrdio Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, Ž. B. vozač automobila "alfa romeo" je posle svađe nekoliko puta pregazio je 51-godišnjeg Braneta B.

austo kojim je počinjen zločin (Foto printscreen Avaz.ba)

Povrijeđeni je sa teškim povredama vozilom Hitne pomoći prevezen na Kliniku urgentne medicine Univerzitetskog kliničkog centra u Sarajevu (UKCS), gde je preminuo je oko 13:45 sati.

Prema pisanju portala Avaz vozač Bojan Žugić i on se sam predao policiji. Kako se moglo čuti na licu mesta sa Žugićem se u vozilu nalazila i njegova devojka, inače bivša Branetova devojka koja se navodno bavi prostitucijom. Svi su se vraćali s metadonske terapije.

- Trenutno ovo krivično delo ne možemo okarakterisati kao ubistvo, već namerno gaženje pešaka. Vozač Ž. B. uhapšen je i smešten u policijsku stanicu Opštine Centar. O slučaju je obavešten i dežurni tužilac - kazao je Nefić.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track