(FOTO) SPORTSKI DUH OSVOJIO SARAJEVO: Navijači BiH i Irske družili se na Baščaršiji
Foto: Anadolia

Uoči večerašnje utakmice za Evropsko prvenstvo

(FOTO) SPORTSKI DUH OSVOJIO SARAJEVO: Navijači BiH i Irske družili se na Baščaršiji

Bosna i Hercegovina -
Navijači Bosne i Hercegovine i Republike Irske jutro pred večerašnju utakmicu baraža za EURO 2016 proveli su družeći se u starom delu Sarajeva, Baščaršiji.

Irci su, kako kažu, naišli na srdačnu dobrodošlicu u prestonici BiH. Mnogi prolaznici pozdravljaju se i razgovaraju sa njima, a irski navijači posebno su oduševljeni građevinama i kulturno-istorijskim znamenitostima grada na Miljacki.

Foto: Anadolia
Foto: Anadolia

„Ovo je divan grad. Zaista uživamo. Ljudi su fantastični, veoma pristupačni, ljubazni. Ovo nisam doživio nigde, a idem na brojna gostovanja i pratim našu fudbalsku reprezentaciju. Sarajevo je prelep grad“, rekao je za Anadoliju Pol, koji je iz Dablina doputovao u Sarajevo kako bi bodrio „momke u zelenom“ večeras u Zenici, u prvoj utakmici takmičenja za Evropsko prvenstvo.

Foto: Anadolia
Foto: Anadolia

„Utakmica će biti zanimljiva. Nadam se najboljem za nas, iako je Bosna možda blagi favorit, jer igra na svom terenu i mi imamo mnogo povređenih igrača. Očekujem da ću nastaviti da uživam u ovoj lepoj zemlji. Uzvratićemo gostoprimstvo vašim navijačima u ponedeljak u Dablinu“, kaže on, koji će se kao i velika većina irskih navijača u poslepodnevnim satima iz Sarajeva uputiti ka Zenici na utakmicu.

(fokus.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track