BRISEL: Čović i Izetbegović na konferenciji o 20. godišnjici Dejtonskog sporazuma
Foto: Printskrin

Na poziv hrvatskih poslanika u EP

BRISEL: Čović i Izetbegović na konferenciji o 20. godišnjici Dejtonskog sporazuma

Bosna i Hercegovina -
Članovi Predsjedništva BiH će na konferenciji održati uvodna izlaganja o dosadašnjim dostignućima u BiH i evropskoj perspektivi te zemlje.

Predsedavajući Predsedništva BiH Dragan Čović i član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović učestvovaće sutra na konferenciji posvećenoj 20. godišnjici Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH u Briselu.

Čovića i Izetbegovića, hrvatskog i muslimanskog člana Predsedništva BiH, pozvali su hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu. Iz Predsedništva BiH saopšteno je da će njih dvojica održati uvodna izlaganja o dosadašnjim dostignućima u BiH i o evropskoj perspektivi BiH.

Oni će se sastati sa visokim predstavnikom EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku i potpredsednikom Evropske komisije Federikom Mogerini i evropskim komesarom za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanesom Hanom, kao i s predsednikom Evropske narodne stranke Džozefom Dolom.

U radu konferencije učestvovaće Dol, zvaničnici Evropskog parlamenta, Evropske komisije, visoki predstavnik za BiH Valentin Incko, šef delegacije EU u BiH Lars-Gunar Vigemark, zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD Hojt Ji i drugi.

(AA/Nezavisne novine)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track