DŽIHADISTKINJU ISPORUČUJU SRBIJI: Elma Đušinac proterana iz BiH,  BIA je vraća u Kosovsku Mitrovicu!
Foto: Facebook

Nije stigla do Sirije

DŽIHADISTKINJU ISPORUČUJU SRBIJI: Elma Đušinac proterana iz BiH, BIA je vraća u Kosovsku Mitrovicu!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Elma Đušinac (21), koja je u Bosni i Hercegovini uhapšena pod sumnjom da je povezana s terorizmom, do kraja nedelje biće prebačena u Srbiju u pratnji pripadnika BIA i MUP-a Srbije

Odlučeno je da Elma bude izručena Srbiji, a njen “povratak” če nadgledati pripadnici BIA.

Od njenog hapšenja 24. novembra u Kalesiji ova srpska državljanka zadržana je u Službi za poslove sa strancima BiH i u međuvremenu joj je izrečena mera proterivanja, uz zabranu ulaska na teritoriju BiH u trajanju od pet godina.Bezbednjaci će sa članovima njene porodice doći po nju i odovsti u Srbiju, a verovatno će nekoliko dana provesti u Novom Pazaru.

Njoj će inspektori pokušati da objasne da je uvučena u opasne vode udajom za Enesa Mešića, koji je vehabija i povratnik iz Sirije, i kakve je grozote učinio svojim prethodnim ženama. Elma će se vratiti u Kosovsku Mitrovicu, gde je i do udaje i živela sa roditeljima. Ona će biti pod stalnim nadzorom srpskih bezbednosnih službi.

Neposredno pre hapšenja Elma je planirala da ode sa suprugom u Siriju. Iako su pripadnici Agencije za istragu i zaštitu BiH (SIPA) istog dana uhapsili i Mešića, on je odmah nakon saslušanja pušten na slobodu. Nalog za hapšenje Elme Đušinac stigao je direktno iz Beograda, jer se ona u Srbiji nalazi na plavoj poternici Interpola zbog nezakonitih aktivnosti.

Porodica Đušinac nije odobravala Elminu udaju za Mešića, koga je upoznala na Facebook-u, a koji je odranije poznat bezbednosnim službama u regionu. Prošle godine je uhapšen sa još 12 osumnjičenih zbog vrbovanja ljudi za rat u Siriji i Avganistanu i organizovanje terorističkih grupa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja