SKANDALOZNO: Pacijent umro posle vađenja zuba u sarajevskom kliničkom centru!
Foto: Profimedia

iskrvario na smrt

SKANDALOZNO: Pacijent umro posle vađenja zuba u sarajevskom kliničkom centru!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Pacijent preminuo posle vađenja zuba na odeljenju Maksilofacijalne hirurgije sarajevskog Kliničkog centra UNSA "Sabahudin Hukara"

On je zbog obilnog krvarenja primljen na ovu kliniku. Naime posle vađenja zuba pacijent je dobio obilno krvarenje iz nosa, a zatim i analno. Kako nisu uspeli da zaustave krvarenje, čovek je ubrzo preminuo. Kako saznaje portal vijesti.ba intervenciju je uradila stažista Azra Sarić iako je dežurni lekar bio Edin Imamović.

Lekar se međutim nije pojavio ni posle poziva Azre Sarić i upozorenja da je pacijent životno ugrožen. Doktorka Sarić, koja inače radi za jednu farmaceutsku kuću, otpustilaje pacijenta koji se zbog velikjog gubitka krvi javio na Otorinolaringologiju gde je i preminuo.

Postavlja se pitanje zašto je pacijentu vađen zub ako je imao bolest koja može prouzrokovati krvarenje, zašto je intervenciju radila stažistkinja, a ne lekar i zašto lekar nije bio u svojoj smjeni. Ovaj skandal ukoliko se dokaže kao tačno, pokazaće kako mimo svih procedura na dežurnim poslovima rade stažisti koji ni u kom slučaju ne bi smeli da obavljaju ovakve intervencije.

(vijesti.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track