STEGAO DEBELI MINUS: BiH najhladnija zemlja u Evropi!
Foto: Rojters

Zima se zahuktala

STEGAO DEBELI MINUS: BiH najhladnija zemlja u Evropi!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Zima se sve više zahuktava i danas je najniža temperatura izmerena danas na Kupresu i to čak -20

Informacija koja sigurno izaziva još više zabrinutosti je da je Bosna i Hercegovina danas bila najhladnija u Evropi

Aktiviran je meteoalarm i izdato narandžasto upozorenje, zaleđeno je više jezera i reke, a saobraćaj je blokiran na više deonica.Danas je najniža temperatura na Starom kontinentu izmerena upravo u BiH. Na Kupresu je izmereno -20, na Bjelašnici -16, a u Banjaluci i Sarajevu po -11. Kupres je za jedan stepen bio hladniji od najhladnijeg evropskog glavnog grada - Bukurešta.

Lekari savetuju građane da pripreme toplu odeću i obuću, i unose dosta tečnosti te da ne izlaze iz kuće bez preke potrebe. Starije osobe i hronične bolesnike upozorili su da redovno uzimaju svoje terapije. Prema prognozama još dva dana se očekuje izrazito hladnog vremena s još nižim temperaturama, nakon čega sledi otpljenje.

Zbog snežnih smetova došlo je i do prekida saobraćaja na regionalnom putu Klanci - Ulog u dužini od 25 kilometara, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske. Zbog sanacije klizišta i popravki kolovoza na regionalnom putu Vijaka dva - Razboj vozila su saobraćala jednom trakom.

Poledica je moguća na svim mokrim ili vlažnim dionicama, posebno na širem području sarajevsko-romanijske regije, kao i na drugim dionicama u višim predelima i preko prevoja. (NN)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track