LJUBAVI, KRENULA SAM: Ovim SMS-om specijalci RS počeli pljačku vozila s novcem!
Foto: Printscreen/ATV

Imali tajne šifre

LJUBAVI, KRENULA SAM: Ovim SMS-om specijalci RS počeli pljačku vozila s novcem!

Bosna i Hercegovina -
BANJALUKA - "Ljubavi, krenula sam", tako je glasila SMS poruka koja je 22. septembra prošle godine bila znak osumnjičenim specijalcima MUP-a RS da krenu u pljačku blindiranog kombija "Sector securitija" na auto-putu Banjaluka - Gradiška, kada je i ranjen jedan pripandik obezbeđenja.

To je bio signal da je konvoj s novcem Unikredit banke krenuo prema centrali u Zagrebu.

Ruta, kojom se konvoj kretao, razbojnicima je bila unapred poznata. Praktično su samo čekali znak u koje vreme da krenu u presretnu kombi iz kojega su oteli 617.000 KM (oko 308.000 evra).

Naime, "ljubavnu" SMS poruku osumnjičenom specijalcu Aleksandru Popoviću (28) iz Kotor Varoši poslao uhapšeni radnik "Sector securitija" Danijel Kuzmić (29) kojega terete za "tipovanje" ove spektakularne pljačke, za što su još optuženi specijalci Vladan Malić (32) iz Kneževa koji je navodno bio vođa, te Goran Paraš (27) iz Banjaluke, Željko Inđić (26) iz Bratunca i Goran Janjuz (24) iz Kozarske Dubice, kao i suvlasnik auto-kuće "Kvatro" Oleg Banda (31) iz Banjaluke.

U pljačku su išli audijem koji je prethodno kupljen u Nemačkoj, ali nije bio registrovan u BiH.

Ovu grupu sumnjiče i za krađu 200.000 KM (100.000 evra) iz poslovnice ove banke u Kotor Varoši 15. avgusta 2014., a nagađa se, sudeći po načinu izvršenja, da bi mogli imati veze čak i s pljačkom istog konvoja početkom oktobra 2014 kada je ukradeno 3,7 miliona KM .

(Večernji.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track