PREDSEDNIK SRPSKE NA METI: Tužilaštvo BiH proverava Dodikove objekte i račune!
Foto: Zorana Jevtić

Izdali nalog

PREDSEDNIK SRPSKE NA METI: Tužilaštvo BiH proverava Dodikove objekte i račune!

Bosna i Hercegovina -
Iz Republike Srpske je više puta isticano da bi svaki politički motivisan upad u institucije Srpske mogao da izazove nesagledive i neželjene posledice

BANJALUKA - Tužilaštvo BiH izdalo je naredbu za pretres objekata i proveru računa i transakcija predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Tužilaštvo BiH izdalo je 14. decembra naredbu da se izvrši pretres objekata i provera računa i svih transakcija koje koristi Dodik, navodi RTRS pozivajući se na informacije Novinske agencije RS.

Iz Republike Srpske u više navrata je ukazivano na to da je rad suda i tužilaštva politički motivisan, te da njime upravlja strani državljanin Hasan Pleh, podseća se u prilogu.

Iz Republike Srpske je više puta isticano da bi svaki politički motivisan upad u institucije Srpske mogao da izazove nesagledive i neželjene posledice, navodi RTRS.

Tužilaštvo BiH juče je saopštilo da je uputilo predlog za određivanje mere pritvora u trajanju od 30 dana za Fahrudina Radončića, lidera Saveza za bolju budućnost BiH (SBB), koji je uhapšen u ponedeljak pod sumnjom da je ometao rad pravosuđa.

Analitičari hapšenje Radončića nazivaju samo probnim balonom kako bi se javnost u RS pripremila za eventualna hapšenja njenih zvaničnika. Slično misli i potpredsednik SNSD Radovan Višković, za koga je sve ovo „rijaliti“ i medijska predstava tužilaštva.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track