KRVAVI OBRAČUN U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Učenik (16) izbo čakijom druga (17) zbog lanćića!
Foto: Printscreen Mojahercegovina.com

Zločin u BiH

KRVAVI OBRAČUN U ŠKOLSKOM DVORIŠTU: Učenik (16) izbo čakijom druga (17) zbog lanćića!

Bosna i Hercegovina -
BIJELJINA - U dvorištu srednje škole u Janji kod Bijeljine maloletnik (16) je nožem izbo druga (17) posle svađe oko vraćanja lančića, izjavio je dežurni tužilac Marko Zekić

Zekić je potvrdio da su napadač i povređeni različite nacionalnosti, ali da za sada činjenice ne ukazuju da je motiv napada međunacionalna mržnja. Prema rečima tužioca, napadač je preklopnom čakijom četiri puta ubo maloletnika u školskom dvorištu Srednje stručne škole u Janji u 12.30 sati, nanevši mu teške telesne povrede, opasne po život.

Posle operacije u Bolnici "Sveti Vračevi" u Bijeljini, gde je povređeni zbrinut, lekari su rekli da je dete u teškom stanju, sa veoma teškim povredama od uboda noža, od kojih je najteža povreda aorte.Prema rečima hirurga, momak je imao i povrede želuca i creva, a ubod u grudni koš je, na sreću, zaustavljen u rebru.

"Kakvo je vaspitanje tog deteta, kada mu je dozvoljeno da nosi nož u školu? Pitam se odakle pravo nadležnima u školi da dozvole deci da nose noževe po školi. Iznenađuje me ponašanje čelnih ljudi iz škole koji nisu došli ni da vide da li se moje dete probudilo posle operacije", ispričala je za BN televiziju dečakova majka Olivera Tomić.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Јanja Mustafa Gradaščević osudio je ovaj slučaj te smatra da su u odgoju mladih zakazale obrazovne institucije, kao i porodica.

(glassrpske.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track