LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Zeničanin oboleo od svinjskog gripa
Foto: AP

Virus

LEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Zeničanin oboleo od svinjskog gripa

Bosna i Hercegovina -
Jedna osoba prebačena je u Univerzitetski klinički centar Sarajevo (UKCS) zbog komplikacija i teškog stanja uzrokovanog oblikom gripa H1N1 (svinjski grip).

Prema podacima ove službe, do petka posle podne Zavodu za javno zdravlje prijavljena su 22 registrovana slučaja gripa, ali se oni ne mogu dovesti u vezu s formom epidemije, kao ni konkretnim H1N1 virusom. Muškarac S. I. iz Zenice, zaražen virusom H1N1, u teškom je zdravstvenom stanju, a lekari u Sarajevu se bore za njegov život. Kako saznaju bosanski mediji, lekari su pregledali njegovu suprugu i kćerku, a provereno je stanje i na njegovom radnom mestu, jer je dolazio u kontakt s velikim brojem kolega i sugrađana.

"Prijavljivanje gripa počinje od 40. nedelje prethodne godine do 20. nedelje ove godine. S područja našeg kantona Institutu je do sada prijavljeno 11.230 akutnih respiratornih oboljenja, od čega su 2.365 oboljenja sličnih gripu, a 24 teških akutnih respiratornih infekcija", navodi se u saopštenju Instituta za zdravlje i sigurnost hrane. U KBZ-u su demantovali navode s društvenih mreža o četiri smrtna slučaja od svinjskog gripa, navodeći da se vode egzaktni podaci i prati stanje obolelih.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja