OPASAN ZAČIN POVUČEN IZ PRODAJE U BiH: Mlevena paprika iz Hrvatske puna aflatoksina!
Foto: Printscreen Klix.ba

ALARMANTNO

OPASAN ZAČIN POVUČEN IZ PRODAJE U BiH: Mlevena paprika iz Hrvatske puna aflatoksina!

Bosna i Hercegovina -
SARAJEVO - Agencija za bezbednost hrane BiH obavestila je potrošače da je u ljutoj tucanoj paprici kompanije "Šafram" iz Zagreba otkrivena nedozvoljena količina aflatoksina B1

Hrvatsko Ministarstvo poljoprivrede zbog neispravnosti ovog proizvoda naredilo je njegovo povlačenje iz prodaje.

Agencija je kontaktirala generalnog zastupnika za proizvode iz programa "Šafram" za BiH, i saznala da su odmah obavijestili uvoznike predmetne robe i sve kupce o hitnom uklanjanju ove paprike sa tržišta.

Nadležna inspekcija na terenu vrši proveru, tvrde iz Agencije za bezbednost hrane BiH, a prema dosadašnjim informacijama utvrđeno je da je "Šafram d.o.o." sa sedištem u Banjaluci uvezao sporni proizvod, a TP Lukas Nakić ga dalje distribuirao.

Upućen je zahtev za pooštrenjem sanitarnom kontrolom nad uvozom pošiljki mlevenih paprika, kao i za proverama prisustva spornog proizvoda na tržištu.

Potrošačima se savetuje da ukoliko poseduju Šafram papriku tucanu ljutu od 35 i 50 grama sa rokom upotrebe 30. 10. 2017. godine (lot 005515) obaveste najbliži inspekcijski organ, i prijave ako ove proizvode vide na policama trgovina.

(klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track