PREUZIMA DUŽNOST: Izetbegović od danas na čelu Predsedništva BiH
Foto: AP

Cilj su mu EU i NATO

PREUZIMA DUŽNOST: Izetbegović od danas na čelu Predsedništva BiH

Bosna i Hercegovina -
Član Predsedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Bakir Izetbegović danas preuzima dužnost predsedavajućeg od člana Predsedništva iz reda hrvatskog naroda Dragana Čovića, koju će obavljati u narednih osam meseci

Kako je tim povodom Izetbegović izjavio novinarima, nakon sastanka kolegijuma Stranke demokratske akcije, njegov prvi prioritet je realizacija Master plana integracije BiH u EU koji dalje podrazumeva niz najbitnijih prioriteta za napredak reformi u BiH koje se odnose na vladavinu prava, tržišnu ekonomiju, i uopšte mere koje će pojačati i otvoriti prostor za oporavak privrede.

"Tu je i put BiH ka NATO-u odnosno preuzimanje prvog godišnjeg plana u okviru MAP-a. Šanse nam nisu baš velike, ali treba se potruditi. Treba se boriti za to da izlobiramo, kod prijateljskih država koje imaju uticaj na odluke u NATO savezu, da se BiH da prvi godišnji plan", kazao je Izetbegović, javila je Fena.

Nakon osam meseci, Izetbegovića će na mestu predsedavajućeg zameniti član Predsedništva BiH iz reda srpskog naroda Mladen Ivanić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track