DODIK: Dajem ostavku ako opozicija skupi 40.000 ljudi
Foto: AP

Ponuda

DODIK: Dajem ostavku ako opozicija skupi 40.000 ljudi

Bosna i Hercegovina -

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će podneti ostavku i da se više neće baviti politikom ako opozicija na protestima okupi 40.000 ljudi, kako najavljuje.

"Evo im ponuda, pa neka se potrude da ih skupe", rekao je Dodik.

Dodik kaže da vlast neće organizovati kontraprotest, već miting za Republiku Srpsku, ističući da je uveren da je podrška politici koju vodi danas najveća u RS.

"Taj miting nije protest, već miting podrške stabilnosti Republike Srpske. To je nešto sasvim drugo od onoga što oni hoće. Sve što rade, rade na štetu Republike Srpske", rekao je Dodik, ističući da vlast nema nameru da izazove bilo kakve sukobe.

Foto: Dado Đilas
Foto: Dado Đilas

On je naveo da sve ankete govore da se SDS "survao" na 11 posto podrške, te da je to partija koja je u parlament ušla sa 24 poslanika, a sada ima 18.

"SDS nije izdajnička partija, ali ovo što sada ima od rukovodstva potpuno je izdajnički. To je nešto što prepoznaju njihovi ljudi, inače ne bi izlazili iz kluba poslanika. U narednih mesec dana će otići još troje", rekao je Dodik, ne želeći da iznosi njihova imena.

Dodik, koji je i predsednik SNSD, kaže da će "počistiti" Savez za promene na lokalnim izborima i da će održati impresivan miting podrške Republici Srpskoj.

"Znam da sam dosadio svojim protivnicima i da me ne mogu živog gledati, ali verujte da ja nisam sebi dosadio", poručio je Dodik.

(Agencije/Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja