TUGA U PRNJAVORU: Emir se spremao za matursko veče, a onda je preminuo u snu
Foto: Facebook/Emir Jugo

Drugovi neutešni

TUGA U PRNJAVORU: Emir se spremao za matursko veče, a onda je preminuo u snu

Bosna i Hercegovina -

Gimnazijalac iz Prnjavora Emir Jugo preminuo je u snu u porodičnoj kući u naselju Babovac i to baš uoči maturskog izleta na koji je trebalo da ide sa školskim drugovima.

Nalaz dežurnog patologa prnjavorskog Doma zdravlja pokazuje da je mladića preminuo od srčanog udara. Šokantna vest ostavila je u neverici sve koji su ga poznavali. Emir je trebalo juče ujutro da sa drugovima iz Gimnazije i maturantima Centra srednjih škola krene na maturski izlet pokraj reke Ukrine.

Drugovi su ga iščekivali, a kako se nije pojavljivao, pozvali su Emirovu baku, sa kojom je živeo. Kad je otišla u Emirovu sobu, zatekla ga je mrtvog u krevetu. Ne sluteći nesreću, deo njegovih školskih drugara je uz pesmu i veselje prošetao prnjavorskim ulicama. Samo nekoliko trenutaka kasnije zanemeli su od tuge.

Direktorka Gimnazije u Prnjavoru Ljubinka Stanić kaže da je vest o Emirovoj smrti celu školu ostavila u šoku. "Svi su u suzama. Kako poverovati da se ovo dogodilo. U školi još niko nije svestan kolika nas je tragedija zadesila", rekla je Stanićeva.

Istakla je da je Emir bio uzoran mladić. "Emir je bio izuzetno inteligentan mladić, vrlo dobar učenik. Bavio se i sportom, trenirao je košarku. Ni po čemu se nije dala naslutiti ovakva tragedija", kazala je Stanićeva i dodala da ne zna da li je mladić imao zdravstvenih problema.

Emir je živeo sam s bakom, a majka mu živi i radi u Ljubljani. Matursko veče prvobitno je bilo planirano za 27. maj, ali Ljubinka Stanić kaže da sada ništa ne znaju. "Trebalo bi da sutra sva deca dođu u školu i da razgovaraju sa svojim razrednim starešinama. Još se ništa ne zna, svi smo slomljeni ovom tragedijom", rekla je Stanićeva.

(Nezavisne/Depo.ba/Foto: Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track