MUFTIJA HAVAZOVIĆ ZGROZIO BIH IZJAVOM: Ne može Vlah da vlada Srebrenicom
Foto: Anadolija

Podstiče netrpeljivost

MUFTIJA HAVAZOVIĆ ZGROZIO BIH IZJAVOM: Ne može Vlah da vlada Srebrenicom

Bosna i Hercegovina -

Husein Kavazović, vođa Islamske verske zajednice u BiH, na nedavno održanom skupu u Švajcarskoj govoreći o narednim lokalnim izborima u BiH pozvao je Bošnjake da se registruju i glasaju u Srebrenici i da ne dopuste da “Vlah vlada u Srebrenici”, prenela je Radio televizija Republike Srpske

"Svako ko može da da svoj glas, svako ko može da se registruje, svako ko može da dozvoliti da ”Vlah” ne vlada u Srebrenici. Nek mu je haram (nečisto) ako to ne učini… To je naše i to ne možemo ostaviti", rekao je Kavazović.

Kako navodi ta televizija, u drugom govoru, takođe u Švajcarskoj, objašnjavajući vernicima kako da se odnose prema predstojećim lokalnim izborima Kavazović je rekao da postoje dva načina.

"Ili da se krvlju zalivamo ili svake četiri godine da idemo na izbore i da potvrdimo svoj suverenitet. Birajte Bošnjaci da li da svakih 20-30 godina krv lijemo ili da izađemo na izbore. Naša kuća je naša obaveza, a sačuvati Srebrenicu, pogotovo. Valja se protiv njih i mezarovima (grobljima) braniti. Ostanite budni za svoju domovinu", rekao je Kavazović.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track