VRUĆE LETO U SRPSKOJ: OPOZICIJA Spremamo nov miting VLAST A mi kontramiting
Foto: Reuters

Najave

VRUĆE LETO U SRPSKOJ: OPOZICIJA Spremamo nov miting VLAST A mi kontramiting

Bosna i Hercegovina -

Opozicioni Savez za promene najavio je nove proteste u Republici Srpskoj, a vlast kontramitinge, navode banjalučki mediji.

U Savezu za promene još nisu odabrali sledeću lokaciju, a kažu da su pokazali da mogu organizovati proteste bez ikakvih incidenata, a tako će kažu nastaviti dalje.

"“Mi želimo da ohrabrimo građane da se uključe u proces. Ovo nije samo politička borba stranaka....Mi nastavljamo sa sličnim aktivnostima i van parlamenta"”, rekao je predsednik NDP-a Dragan Čavić.

Sa druge strane, vlast Republike Srpske odgovara da opozicija, s obzirom da nema ideju, građane zloupotrebrljava u predizborne svrhe, i najavlje da će organizovati kontramitinge ako SZP ostane pri svome.

"“Apsolutno je poruka u Banjaluci bila da građani čvrsto stoje uz Republiku Srpsku i uz vlast koja čuva Srpsku i, ako bude bilo potrebe da se to pokaže na bilo kom mestu, mi smo spremni. Očito da oni nisu bili u stanju da izvedu članstvo iz Prijedora, a kamoli šta drugo”", rekao je generalni sekretar SNSD-a Luka Petrović.

Dok opozicija tvrdi da su protesti u Prijedoru uspeli, predstavnici vlasti u Srpskoj poručuju da su Prijedorčani svima poslali jasnu poruku da se problemi ne rešavaju na ulici.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track