TAJNA POSETA: Saudijski princ doputovao u Sarajevo
Foto: Printscreen Avaz.ba/, A. KUburović

Član kraljevske porodice u BiH

TAJNA POSETA: Saudijski princ doputovao u Sarajevo

Bosna i Hercegovina -

Mladi princ Salman bin Abdul Aziz bin Salman el-Saud, član kraljevske porodice Saudijske Arabije, privatnim je letom stigao u Sarajevo.

Avion je na Sarajevski aerodrom sletio u poslepodnevnim satima, a saudijski princ se nakon toga uputio u jedan sarajevski hotel.

Princ Salman nije davao izjave, a nisu poznati razlog i plan njegove posete.

Foto: Avaz.ba/ A.Kuburović
Foto: Avaz.ba/ A.Kuburović

Princ Salman spada u red kraljevske porodice, ali je poznat kao biznismen, a njegovo bogatstvo se procenjuje na skoro 3 milijarde američkih dolara. Procenjuje se da je jedan od najmlađih milijardera na svetu sa 36 godina. Salman je poznat u evropskim krugovima i kao ljubitelj umetnosti i sporta.

Doktorirao je pravo na poznatoj Sorboni, a tečno govori arapski, engleski i francuski jezik.Osnivač je “The Visionary Movers” kluba, koji okuplja mlade svetske lidere na jednoj platformi da bi razmenjivali znanje, ideje, informacije, gradili mreže i stvarali kontakte i poticali međukulturološku razmenu.

Učestvovao je u međunarodnom samitu o ljudskim pravima koji su sponzorisali UNESCO i UN. Veliki je sportista i strastveni ljubitelj konjskih trka. Princ Salman dobitnik je više nagrada i medalja različitih zemalja i organizacija.

Osnivač je privatne aviokompanije, ali posluje i s naftom, te je uključen i u građevinsku industriju unutar Kraljevine Saudijske Arabije, ali u drugim zemljama širom sveta.

(Avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track