Najnovije vesti

GALIJAŠEVIĆ: Kazne za džihadiste su niže nego za one koji obiju kiosk!
Foto: Youtube/Printscreen

Borba protiv terorizma

GALIJAŠEVIĆ: Kazne za džihadiste su niže nego za one koji obiju kiosk!

Bosna i Hercegovina
00:40h

Odnos zajedničkih institucija i bezbednosnih agencija na nivou BiH prema terorizmu i realnoj opasnosti od terorizma je vrlo loš, dok su širom Bosne i Hercegovine aktivni džihadistički kampovi za obuku, koji šalju borce na ratišta u Siriju i na druga mesta, ocenio je stručnjak za borbu protiv terorizma Dževad Galijašević.

U organizaciji "Asocijacije Stvaraoci Republike Srpske" Galijašević je u Trebinju govorio na tribini o temi "Terorizam i svetska politička kretanja". Kritički se osvrnuo na, kako je rekao, blag odnos Suda i Tužilaštva BiH prema izvršiocima terorističkih dela.

"Sa džihadističkim ratnicima se sklapaju sramne pogodbe, gde oni svoje zatvorske kazne otplaćuju novcem, a sud im dosuđuje niže kazne nego počiniocima koji obiju kiosk ili benzinsku pumpu. Istovremeno, teroristički napadi u Zvorniku, Rajlovcu, pa i napad na Aleksandra Vučića u Srebrenici još nisu istraženi", ukazao je Galijašević, prenosi RTRS.

On smatra da terorizam koji koji tamo postoji nije bosanskohercegovački terorizam, već da je "to deo globalne terorističke i džihadističke mreže koja ima za cilj stvaranje kalifata".

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track