NEVEROVATNA PLEMENITOST: Roditelji devojčice stradale u nesreći odlučili da doniraju njene organe
Foto: Thinkstock

Prelep gest

NEVEROVATNA PLEMENITOST: Roditelji devojčice stradale u nesreći odlučili da doniraju njene organe

Bosna i Hercegovina -

Šestogodišnja devojčica Božana iz Tomislavgrada, na veliku žalost, podlegla je povredama u KBC Firule u Splitu posle teške saobraćajne nesreće u Tomislavgradu, a njeni roditelji su odlučili da doniraju njene organe

Lekari u Splitu su se borili za njen život, ali nisu uspeli i malena devojčica je podlegla ranama. Njeni mladi roditelji Gabrijela i Josip Mioč bili su uz nju, molili, molile su i njene sestrice i brojna rodbina, ali nije bilo pomoći.

Kada su shvatili da su izgubili bitku za život svoje ćerkice, roditelji su odlučili da doniraju njene organe, kako bi, kako su kroz plač rekli, deo njihove malene živeo u šestoro druge dece, kojima će to spasiti život. Oni su ispričali kako im je posle te odluke bilo nekako lakše u duši, pa su svoju odluku saopštili lekarima.

Lekari su zahvalili i rekli kako su se i oni spremali da im to predlože, ali da im je lakše kad roditelji sami donesu tu plemenitu odluku.

Inače 20. avgusta u 16,25 sati dogodila se saobračajna nesreća u Ulici Stjepana Radića u Tomislavgradu u kojoj je vozač udario u devojčicu, rođenu 2010. godine u Tomislavgradu. Devojčica je vozilom Hitne medicinske pomoći prevezena u DZ Tomislavgrad, gde su joj utvrđene teške telesne povrede, pa je posle ukazane lekarske pomoći prevezena u KBC "Firule" u Splitu na dalje lečenje.

(Tomislavnews.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track