Najnovije vesti

MEŠTANI U ŠOKU: Pustio struju kroz ogradu da zaštiti kukuruz, pa komšiju ubilo 220 volti
Foto: Avaz/D. Pucar

Dodirnuo žicu

MEŠTANI U ŠOKU: Pustio struju kroz ogradu da zaštiti kukuruz, pa komšiju ubilo 220 volti

Bosna i Hercegovina

Meštani Turbeta kod Travnika šokirani su bizarnom nesrećom u kojoj je u zaseoku Donja Trebeuša život izgubio Milorad Gudalo (52).

On je poginuo kada je dodirnuo žicu kojom je Esad Šipčić (59) iz Turbeta ogradio svoje kukuruze da bi, kako je kazao policiji, sprečio divlje životinje da mu pojedu useve te je spojio na električnu mrežu napona 220 volti.

Milorad je, kako je rekao brat Dragan Gudalo, do rata radio u fabrici „Borac“, a živeo je u porodičnoj kući s ocem i majkom. Na dan nesreće krenuo je majci da kupi namirnice.

"Oko 8 sati otišao je u Turbe da kupi majci testeninu i druge namirnice. U neka doba noći vraćao se kući, išao je prugom i pored te kuće hteo je izaći na cestu kad je naleteo na žicu sa strujom. Kako su nam kazali policajci, odmah je dobio gušenje i srčani udar i na mestu umro. Kažu i da ga je ujutro pronašao gazda kuće", rekao je Gudalo i dodao da su kesu s namirnicama pronašli pored njegovog beživotnog tela.

Milorad Gudalo, Foto: Avaz/D. Pucar
Milorad Gudalo, Foto: Avaz/D. Pucar

Nikome, kaže porodica, nije jasno zašto je komšija, kojeg dobro poznaju, odlučio da ogradi kukuruze strujom opasnom po život."Tu prolaze i ribari, deca se kupaju, bilo je samo pitanje dana kad će neko stradati. Nakon što je brat poginuo, čuli smo priče i da je struja bila ukopčana s bandere, ali ne znam je li to istina", rekao je Dragan Gudalo.

Njegovog brata su, dodaje, voleli svi, a nakon tragedije porodicu su obišle komšije Bošnjaci.

"Plakali su zajedno s nama, svi su bili šokirani", rekao je Gudalo.

Iz policije su naveli da su Šipčića priveli.

(Avaz.ba/Foto: D. Pucar)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...