TRAGEDIJA U PRNJAVORU: Zapalila se kada je saznala da joj muž ima karcinom
Foto: Profimedia

Tuga

TRAGEDIJA U PRNJAVORU: Zapalila se kada je saznala da joj muž ima karcinom

Bosna i Hercegovina -

Stojanka Simić (49) iz sela Babanovci kod Prnjavora podlegla je opekotinama koje je prošle sedmice zadobila kada se polila benzinom i zapalila u svojoj kući.

Strašna vestUprkos naporima lekarskih ekipa, Simić je u ponedeljak uveče izgubila bitku za život i juče je sahranjena na lokalnom groblju u Babanovcima. Na poslednji počinak ispratili su je rodbina, prijatelji i neutešni suprug Milan Marić, koji je otkrio da se Stojanka zapalila pošto je saznala da je on oboleo od karcinoma, što je pokušavao da sakrije od nje.

"Sedeli smo kobnog dana i pili kafu, Stojanka mi je prigovorila da su do nje doprle priče o mojoj bolesti - karcinomu. Pitala me je krijem li od nje istinu, znajući da, kako mi je govorila, bez mene više ne bi imala snage da živi. Kada je pročitala lekarske nalaze, prema kojima moram da odstranim tanko crevo, naglo je skočila i razbila dve šoljice o zid", ispričao je Marić.

On kaže da je Stojanka posle toga otišla u šupu, gde se polila mešavinom benzina i ulja za motornu pilu.

Zadobio opekotine

"Ni slutio nisam da se u šupi polila benzinom. Čim se vratila, kresnula je upaljačem, koji je zgrabila sa stola. Na moje zaprepašćenje, počela je živa da gori! Gasio sam je uz pomoć ćebadi i krpa. Spasavao sam joj lice i grudi. Onda mi je rekla da joj gore noge i lekari su konstatovali opekotine na skoro 60 odsto tela. Sve sam učinio da je spasim... ", rekao je Milan, koji je i sam zadobio opekotine po rukama dok je gasio vatru kako bi spasio svoju vanbračnu suprugu.

Vanbračna zajednica

Stojanka i Milan živeli su sedam godina zajedno u vanbračnoj zajednici. Ona je rodom iz Teslića, a on iz Kneževa i u Babanovce su se doselili pre četiri meseca. Tu su kupili kuću, koju su renovirali i na imanju su uzgajali svinje i sadili baštu. Stojanka je radila kao negovateljica starih i iznemoglih osoba i iza nje su ostala dva sina i ćerka iz prvog braka, dok sa Milanom nije imala dece.

(Avaz)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track