UŽAS U MOSTARSKOJ BOLNICI: 3 novorođenčeta umrla za mesec dana, bolnica negira odgovornost
Foto: Profimedia

Roditelji sumnjaju na bakteriju

UŽAS U MOSTARSKOJ BOLNICI: 3 novorođenčeta umrla za mesec dana, bolnica negira odgovornost

Bosna i Hercegovina -

Tri novorođenčeta umrla su u poslednjih mesec dana na odeljenju neonatologije Univerzitetske kliničke bolnice u Mostaru, objavio je u sredu Dnevni list iz Mostara, dok su iz bolnice negirali kako je uzrok smrti beba bakterija od koje je prošle godine na istom odeljenju umrlo troje dece.

Na odeljenju neonatologije umrla su tri novorođenčeta, a roditelji su sumnjali kako je uzrok smrti njihove dece bakterija klebsiela pneumonie od koje je prošle godine na istom odeljenju umrlo troje dece.

Dve muške bebe čiji su roditelji iz Mostara umrle su 16. i 21. avgusta, dok je nedavno umrlo još jedno novorođenče čiji su roditelji zatražili obdukciju. U prva dva slučaja kao uzrok smrti navedena je sepsa, a dečaci su živeli svega četiri dana.

Iz SKB-a u Mostaru su negirali da je bakterija uzrok smrti novorođenčadi.

"Vezano za slučaj bebe koja je preminula 16. avgusta, možemo da kažemo da je rađena bakterijska analiza i da je utvrđeno da se ne radi o bakterijskom uzroku smrtnosti", navodi se u saopštenju iz SKB-a Mostar.

Iz ove bolnice su naveli kako je beba koja je umrla 10. septembra imala niz komplikacija odmah po rođenju i da je zbog toga hospitalizovana.

Tokom 2015., prema predstavljenim podacima u mostarskoj bolnici umrlo je deset beba, od kojih je sedmoro imalo bakteriju klebsiela pneumonie. Kod tri bebe ta bakterija je bila glavni uzročnik smrti, dok je kod četvoro drugih ta infekcija bila jedan od uzroka fatalnoga ishoda.

(Jutarnji/ Dnevni list)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track