ČEPURIN: Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku
Foto: Fonet AP I Aleksandar Jovanović

Smirivanje lopte

ČEPURIN: Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan, a sada staviti tačku

Bosna i Hercegovina -

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Čepurin izrazio je danas zadovoljstvo što je referendum o Danu Republike u RS protekao mirno i na vrlo demokratski način sa vrlo jasnim rezultatima.

Čepurin je rekao da je Rusija protiv bilo kakvog pritiska, uključujuci u tom smislu i mešanje stranih diplomata.

"Dan Republike Srpske je očuvan i sačuvan, i Rusija želi da na sve ovo bude stavljena tačaka", rekao je ruski dilomata novinarima u Beogradu. Čepurin nije želeo da komentariše naredne poteze jer, kako je rekao, može da se "izmislili apsolutno bilo šta".

(VIDEO) ČELNICI SRPSKE ZADOVOLJNI: Referendum o Danu Repubike uspeo

"Ne vidim smisao u tome da komentarišem hipotetički razvoj događaja", rekao je Čepurin i podsetio na reči ruskog pisca Viktora Sklovskog od pre jednog veka. Sklovski je, podsetio je Čepurin, govorio da je vrlo teško kombinovati ono što mi mislimo sa onim šta radimo i šta ispada na kraju.

"Kolumbo je, recimo, želeo da pronađe Indiju, ali je pronašao Ameriku. Kao i u literaturi, mi tražimo svoju Indiju, ali ponekad otvorimo iznenada i Ameriku", rekao je ruski ambasador. Isto tako je i u politici, rekao je.

"Referendum je održan, rezultati su sasvim jasni, a narod je na najdemokratičniji način iskazao svoje mišljenje", rekao je Čepurin.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track