Najnovije vesti

POGINUO OD EKSPLOZIJE DOK JE ČISTIO NJIVU: Došao na vikend da pomogne roditeljima pa izgubio život
Foto: Profimedia

Užas

POGINUO OD EKSPLOZIJE DOK JE ČISTIO NJIVU: Došao na vikend da pomogne roditeljima pa izgubio život

Bosna i Hercegovina

Drago Jakovljević, star 63 godine, poginuo je danas na porodičnom imanju u semberskom selu Brodac, nakon što je, čisteći njivu u neposrednoj blizini porodične kuće, aktivirao za sada nepoznatu ekplozivnu napravu.

Drago je sa porodicom živeo u Beogradu, a u Brodac, gde živi njegova majka, dolazio je skoro svakog vikenda.Miroslav Jakovljević, Dragov rođak, nastanjen oko sto metara dalje, priča da je eksplozija bila zastrašujuća:

"Doručkovao sam sa porodicom, kada je nešto puklo. Prozori su se bukvalno zatresli. Nekoliko trenutaka nakon toga pozvao me je stric i ispričao šta se dogodilo. Otrčao sam na lice mesta i našao Dragu kako leži u šiblju, ali nije davao znakove života. Ubrzo su stigli policija i Hitna pomoć, međutim mogli su samo konstatovati smrt."

Ilustracija Foto Shutterstock
Ilustracija Foto Shutterstock

Stanovnici sela Brodac pretpostavljaju da bi uzrok nesreće mogla biti municija, razasuta nakon eksplozije u kojoj je 1997. uništen improvizovani magacin naoružanja, koji se nalazio par stotina metara dalje.

SNAŽNA EKSPLOZIJA U MOSTARU: Jaka detonacija usred noći uznemirila građane

"Već je bilo ovakvih slučajeva u komšiluku. Pre par godina, 150 metara odavde u voćnjaku Jovana Pravdića i Milana Stokića, takođe prilikom čišćenja, dogodila se velika eksplozija. Na sreću tada niko nije stradao", priča Miroslav.

TRAGEDIJA U MAGLAJU: Eksplodirao kotao, jedan radnik poginuo!

Kod porodice Jakovljević večeras je trebalo da bude slavlje, s obzirom da je u Brodac nakon sedam godina iz SAD stigao i Dragov sin, a umesto toga u porodici je muk i tuga.

Pripadnici CJB Bijeljina trenutno vrše uviđaj na licu mesta, nakon čega će biti poznato više detalja o uzroku ove nesreće.

(BN TV)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...