VLASTI BiH LAGALE: Državljani Srbije nisu učestvovali u izazivanju nereda u Prnjavoru, evo i dokaza!
Foto: Printscreen YouTube/TV K3

MUP Srpske objavio

VLASTI BiH LAGALE: Državljani Srbije nisu učestvovali u izazivanju nereda u Prnjavoru, evo i dokaza!

Bosna i Hercegovina -

Policijskoj stanici Prnjavor, 01.10.2016. godine oko 18:00 časova, predsednik Opštinskog odbora SDS u Prnjavoru Siniša Gatarić prijavio je da se u hotelu "Siti" nalaze lica iz Srbije, koja su tu došla kako bi izazvala pometnju i probleme prilikom glasanja, te da je potrebno da se reaguje, navodi se na zvaničnom sajtu MUP Republike Srpske.

Iz saopštenja MUP Republike Srpske (Foto: Printscreen)
Iz saopštenja MUP Republike Srpske (Foto: Printscreen)

Postupanjem po zaprimljenoj prijavi, policijski službenici Policijske stanice Prnjavor i Jedinice za podršku Banjaluka su u hotelu zatekli deset lica, državljana Republike Srbije, i dva lica, državljana Republike Srpske. Izvršenim proverama kroz bazu podataka "Interpola" utvrđeno je da ti državljane Republike Srbije nisu tražena lica.

Takođe, izvršenim pregledom lica, prostorija, prtljaga kao i putničkih vozila sa kojima su lica došla, utvrđeno je da lica kod sebe ne poseduju predmete pogodne za izvršenje krivičnih dela ili prekršaja.

Daljim operativnim proverama, koje su izvršene sa ciljem utvrđivanja svih okolnosti prijave i boravka stranih državljana u Prnjavoru, utvrđeno je da su u holu hotela i ispred hotela "Siti" iste večeri javni red i mir narušili D.M, S.G i S.S, sva trojica iz Prnjavora na štetu M.S. iz Banjluke, koji se nalazio u društvu državljana Republike Srbije.

(VIDEO) OVU ISTINU KRIJE MINISTAR BiH MEKTIĆ: Evo zašto su beogradski žestoki momci došli u Prnjavor

Protiv navedenih lica sledi podnošenje izveštaja o prekršaju po članu 7.8. i 12. Zakona o Javnom redu i miru.O navedenim okolnostima upoznat je Terenski centar za strance Banjaluka, koji su preuzeli državljane Republike Srbije.

Takođe, u cilju objektivnog i istinitog informisanja, obavještavamo javnost da nije bila angažovana Specijalna antiteroristička jednica MUP-a RS, kako su prenijeli pojedini mediji.

Podsećamo, ministar bezbednosti BiH Dragam Mektić izjavio je da su juče u Prnjavor stigli "nabildovani, tetovirani" mladići iz Beograda sa ciljem da izazivaju nerede za lokalne izbore u BiH. Zatim je televizija N1 javila da je reč o grupi navijača jedne od "najradikalnijih navijačkih grupa na Balkanu".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track