DURAKOVIĆ: Grujičiću, ti si nastran!  GRUJIČIĆ: Kockaru, mrziš Srbe
Foto: Nemanja Pančić, Fonet/ Media Centar

Rat odlazećeg i novog čelnika Srebrenice

DURAKOVIĆ: Grujičiću, ti si nastran! GRUJIČIĆ: Kockaru, mrziš Srbe

Bosna i Hercegovina -

Razočaran porazom, bošnjački kandidat za predsednika opštine razmenio žestoke optužbe sa svojim naslednikom

Predsednik opštine Srebrenica Ćamil Duraković, koji je izgubio izbore za novi mandat na toj funkciji, optužio je pobednika i svog naslednika, srpskog kandidata Mladena Grujičića da je nastran, na šta mu je ovaj odgovorio da je srbomrzac, uličar i kockar.Naime, Duraković je kazao da je Grujičić dokazao da je devijantna osoba (neko ko je skrenuo s puta, nastran, izopačen, op. a.), kao i da u Srebrenici u izbornoj noći nije bilo mnogo spavanja, zbog skandiranja „one strane“.- Grujičić je svojim primerom pokazao da je devijantna osoba. On je prisustvovao ovom skupu gde su u pripitom stanju slavili pobedu i bojim se da osoba njegovog kalibra nije spremna preuzeti Srebrenicu - kazao je Duraković.SRS u kampanjiPrema njegovim tvrdnjama, Grujičiću je predizborna kampanja vođena u Srbiji, i to pod palicom lidera SRS Vojislava Šešelja.- Preko 50 odsto glasača koji su glasali za Grujičića su oni koji su sinoć skandirali „pobeda“, a ne „pobjeda“, tako da to nisu oni koji su iz Srebrenice - rekao je Duraković i dodao da će zbog psihološkog efekta Bošnjaci imati problem, te da niko neće moći da spreči njihov odlazak u većem broju iz Srebrenice.Grujičić za Kurir kaže da se ovo moglo očekivati od osobe kakva je Duraković, jer on stalno omalovažava ljude.- Od Durakovića ne očekujem da uradi išta normalno. On je najveći srbomrzac, to pričaju njegove kolege iz opštine o njemu. Durakovića znaju s kockarskih aparata, došao je sa ulice, a ja sam profesor. On se družio sa sumnjivim tipovima - kaže on.Opštinska izborna komisija u Srebrenici juče je objavila preliminarne rezultate lokalnih izbora, prema kojima Grujičić ima 1.003 glasa manje nego što je u nedelju uveče. Time je razlika u broju osvojenih glasova između Grujičića i Durakovića smanjena sa sinoćnjih 2.441 na 1.790.Podeljen gradDan posle izbornog „prevrata“ Srebrenica je duboko podeljena.- Još se ništa ne zna. Ako Grujičić pobedi, zapaliću kuću i odlazim - kaže Bošnjak koga smo zatekli ispred štaba Ćamila Durakovića.Za Grujičića imaju samo reči hvale.- Uverena sam da će se Mladen isto odnositi i prema Srbima i prema Bošnjacima. Radim s njim, znam ga godinam - kaže Senija Purković iz Srebrenice.

Povratak Babe u velikom stiluFIKRET ABDIĆ NA ČELU VELIKE KLADUŠENekadašnji direktor privrednog giganta SFRJ „Agrokomerc“ Fikret Abdić Babo postao je novi načelnik opštine Velika Kladuša. Abdić je najstariji načelnik jedne opštine u BiH, ima 77 godina. Njega je 2003. hrvatski sud u Karlovcu osudio za ratni zločin na 20 godina zatvora. Kazna mu je preinačena na 15 godina, a u martu 2012. pušten je na slobodu iz zatvora u Puli.

Zapaljivo Lideru BDZ trn u oku pobeda mladena Grujičića na izborima za načelnika opštine ZUKORLIĆ: NEMA MIRA AKO SRBIN VODI SREBRENICULider BDZ Muamer Zukorlić tvrdi da njegov stav da u Srebrenici nije trebalo da pobedi Srbin nije provokacija!- Stojim iza toga da pobeda srpskog kandidata Mladena Grujičića opterećuje proces pomirenja u Srebrenici, Bosni, ali i regionu. Srpski narod nema interesa od te pobede. Naprotiv, to će samo akumulirati negativnu energiju u srpsko-bošnjačkim odnosima, a posebno zbog činjenice da se u Srebrenici nalazi Memorijalni centar Potočari. Ovo ne da nije zapaljiva retorika, već naprotiv - moja retorika je retorika pomirenja. Ako izražavam stav, ja ga izražavam iz zabrinutosti. Voleo bih da nisam u pravu. Evo sada ćemo imati taj mandat pa ćemo videti kako će opština Srebrenica pod vođstvom Grujučića dočekati 11. jula 50.000 Bošnjaka, kako će se to odraziti na celokupne odnose, da li će to pokrenuti neke nove inicijative na lokalu, na nivou Bosne, ali i odnose u međunarodnoj zajednici o pitanju statusa Srebrenice. To su sve otvorena pitanja - kaže Zukorlić.

S. V.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track