ŽESTOKI POTRESI U SDS: Smena Mladena Bosića posle izbornog debakla
Foto: Zorana Jevtić 11 Jan 2013

Nezadovoljni rezultatima

ŽESTOKI POTRESI U SDS: Smena Mladena Bosića posle izbornog debakla

Bosna i Hercegovina -

Izborni poraz SDS izazvao je žestoke potrese u rukovodstvu najveće opozicione stranke u Republici Srpskoj.

Izvori iz vrha SDS tvrde da će najkasnije do kraja sledeće nedelje biti poznato da li će težak izborni poraz dovesti do smene Mladena Bosića sa čela stranke. Izvori tvrde da u slučaju, da aktuelni šef SDS, ipak, odustane od najavljene ostavke ovoj partiji preti raskol i istupanje iz stranačkog članstva velikog broja dosadašnjih istaknutih funkcionera.

Oni tvrde da su lideri brojnih opštinskih odbora SDS, koji su, kako kažu, već dugo nezadovoljni radom aktuelnog stranačkog rukovodstva počeli sa pripremanjem terena za nove unutarstranačke izbore i traženje Bosićevog naslednika. -

Osim Mirka Šarovića, koji još od ranije važi za najozbiljnijeg kandidata da nasledi Bosića, brojni stranački funkcioneri smatraju da bi upravljanje žestoko uzdrmanom partijom trebalo da se poveri dvojcu Obren Petrović-Mićo Mićić, koji su se dokazali kao uspešni organizatori i višestruki izborni pobednici u svojim lokalnim zajednicama.

Bilo kakav Bosićev pokušaj da uprkos katastrofalnom izbornom porazu ostane na čelu SDS sigurno bi vodio raskolu i masovnom osipanju stranačkog članstva, navode izvori iz vrha ove stranke.

(Radio Sarajevo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track