Najnovije vesti

VIDEO ITALIJANSKI NOVINAR ŠOKIRAO SVET U Sarajevu kupio bombe, puške i heroin i sve snimio kamerom!
Foto: Printscreen Youtube

putevi nelegalne trgovine u BIH

VIDEO ITALIJANSKI NOVINAR ŠOKIRAO SVET U Sarajevu kupio bombe, puške i heroin i sve snimio kamerom!

Bosna i Hercegovina

MOSTAR - Luiđi Palaca, novinar popularne italijanske emisije Le Iene (Hijene), uradio je šokantnu videoreportažu o prodaji ilegalnog oružja u Bosni i Hercegovini, koja je prikazana u programu Italia 1.

Novinarski prilog pod nazivom “Gde ISIL kupuje oružje za napad na Evropu” izazvao je buru rasprava na italijanskim društvenim mrežama, a nemali broj osoba izrazio je sumnju u prilog koji u negativnom kontekstu prikazuje Bosnu i Hercegovinu kroz priču koju čujemo dok talijanski novinar putuje širom države.

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelaca je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao kako lako potencijalni teroristi ISIL-a mogu da nabave oružje i prebace ga u Evropu. Na snimkama skrivene kamere snimao je susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini koja ga je povezala s prodavcima oružja u raznim delovima BiH. Njegova veza iz Bosne i Hercegovine ugostila ga je u svojoj kući, gde mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

Ovaj novinarov domaćin pohvalio se kako njegove puške dostižu cenu od dva kilograma kokaina po komadu, što su mnogi u komentarima ismejli, kao i većinu viđenog u prilogu. U prilogu se može se videti kako novinar kupuje staru vojnu pušku od nepoznatih osoba negde severno od Mostara.Objavljeno: 04. 10. 2016 - 14:30Novosti AAATimesArial     Italijanski novinar u Mostaru i Sarajevu kupio oružje i sve to prevezao u EU? Luigi Pelazza snimao susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini

Luigi Pelazza, novinar popularne italijanske emisije Le Iene (Hijene), uradio je intrigantnu videoreportažu o kupnji ilegalnog oružja u Bosni i Hercegovini, koja je prikazana u programu Italia 1.Novinarski prilog pod nazivom “Gdje ISIL kupuje oružje za napad na Evropu” izazvao je buru rasprava na italijanskim društvenim mrežama, a nemali broj osoba izrazio je sumnju u prilog koji u negativnom kontekstu prikazuje Bosnu i Hercegovinu kroz priču koju čujemo dok talijanski novinar putuje diljem države.Negativni kontekst

Na početku reportaže koja traje skoro 19 minuta, Pelazza je otputovao u Sarajevo kako bi pokazao lakoću kojom potencijalni teroristi ISIL-a mogu nabaviti oružje i prebaciti ga u Evropu.Na snimkama skrivene kamere snimao je susret sa svojom “vezom” u Bosni i Hercegovini koja ga je povezala s prodavačima oružja u raznim dijelovima BiH.

Njegova veza iz Bosne i Hercegovine ugostila ga je u svojoj kući, gdje mu je ispričala o svojoj kriminalnoj prošlosti u Italiji, sadašnjem životu u Sarajevu i o tome kako su navodno nedavno prokrijumčarili 500 automatskih pušaka AK-47 u Holandiju.

Ovaj novinarov domaćin pohvalio se kako njegove puške postižu cijenu od dva kilograma kokaina po komadu, što su mnogi u komentarima ismijali, kao i većinu viđenog u prilogu. Oko 15. minute vidi se kako novinar kupuje staru vojnu pušku od nepoznatih osoba negdje sjeverno od Mostara i kao je isprobava izvan naselja Vojno pored Neretve.

Pušku je pre toga platio 75 evra porodici kojoj je, kao i svim svojim sagovornicima, sakrio lice. Osim ove puške Pelaca je probao mašinku, automatsku pušku AK-47, ručne granate, pištolj … a neke od njih je i kupio.

Na kraju mu je ovaj “domaćin” objasnio kako da prokrijumčari oružje u automobilu, na koje granične prelaze treba da ide i kakav miris da koristi kako bi zavarao pse da ne otkriju barut. Novinar se navodno uputio prema granici Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske kod Slavonskoga Broda, odakle je autoputem krenuo prema Sloveniji i ušao Trst.

Popularna talijanska emisija Le Iene emituje se na Berluskonijevom kanalu Italia 1. Ovo izdanje emisije Hijena pogledalo je do sada čak 22 miliona gledalaca.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...