Najnovije vesti

(VIDEO) DA LI JE OVO MOGUĆE: Italijanski novinar platio narkomanima da glume trgovce oružjem u BiH!
Foto: Printscreen Youtube

SIPA NAVODNO RASKRINKALA PREVARU

(VIDEO) DA LI JE OVO MOGUĆE: Italijanski novinar platio narkomanima da glume trgovce oružjem u BiH!

Bosna i Hercegovina

SARAJEVO - U proteklih 48 sati, Tužilaštvo BiH, Operativna grupa za borbu protiv terorizma, te SIPA i Granična policija, sproveli su više istražnih aktivnosti i pretresa, tragom TV priloga italijanskog novinara, o navodnoj kupovini ilegalnog oružja za ISIS u BiH.

Operativnim radom, identifikovane su osobe koje se pojavljuju na snimku i utvrđeno je da se ne radi o trgovcima oružjem, nego osobama kojima je italijanski novinar za potrebe priloga dao novac da glume u fingiranoj tv sceni.

"Osobe koje su se pojavile u videu su osobe teškog materijalnog stanja i registrovani ovisnici o narkoticima, koje su na ispitivanju priznale i opisale celi događaj", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Istragom je utvrđeno i identifikovano oružje o kojem se govori u prilogu koje je pronađeno u BiH, a provode se aktivnosti da se pronađu i preostali komadi naoružanja zaostalog iz proteklog rata koji su bili dio ovih aktivnosti. S obzirom da je navedenim prilogom nanesena šteta ugledu Bosne i Hercegovine, u pogledu borbe protiv terorizma, o svemu su upoznati i nadležni organi Republike Italije, radi daljeg postupanja.

Da podsdetimo Luiđi Peleca, novinar popularne italijanske emisije "Le Iene" (Hijene), uradio je intrigantnu videoreportažu "Gde ISIL kupuje oružje za napad na Evropu“, o švercu oružja u BiH, koja je prikazana u programu Italija 1, a zbog koje se digla velika prašina u regionu i šire..

(nezavisne.com)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...