PONOVO ĆE DA BROJE GLASOVE: Glasački materijal iz Srebrenice stigao u Sarajevo
Foto: Anadolija

CIK

PONOVO ĆE DA BROJE GLASOVE: Glasački materijal iz Srebrenice stigao u Sarajevo

Bosna i Hercegovina -

Glasački materijal sa 27 biračkih mesta u Srebrenici, uključujući i onaj sa pet spornih glasačkih lokacija, stigao je večeras posle 19 časova u Centralnu izbornu komisiju u Istočnom Sarajevu.

Centralna izborna komisija BiH odlučila je ranije da Opštinskoj izbornoj komisiji u Srebrenici oduzme pravo da ponovo prebroji glasačke listiće sa pet mesta za koje postoje sumnje u određene nepravilnosti.

Po zaključku Centralne izborne komisije BiH, u Glavnom centru za brojanje glasova u ponedeljak, 10. oktobra popodne počeće brojanje glasova sa pet biračkih mesta iz Srebrenice za Skupštinu opštine i načelnika u tom gradu.

Foto: Anadolija
Foto: Anadolija

Tom brojanju moći će da prisustvuju akreditovani posmatrači političkih subjekata, koji su na glasačkim listićima, kao i akreditovani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Lokalni izbori u BiH održani su u nedelju, 2. oktobra.

(FOTO) DRAMATIČNO CRVENO: Ovako izgleda mapa opština u kojima je SNSD odneo pobedu

Inače, zbog sumnje u manipulaciju sa izbornim materijalom, a i nakon što je deo tog materijala sa biračkih mesta u Srebrenici nađen na đubrištu, Centar javne bezbedosti je stavio pod nadzor zgradu Opštine, što su članovi OIK doživeli kao pritisak, pa je odlučeno da se glasovi sa pet biračkih mesti ponovo prebroje, ali u Sarajevu.

(VIDEO) DODIK ZADOVOLJAN: Ubedljiva i veličanstvena pobeda SNSD u Republici Srpskoj

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track