IZETBEGOVIĆ POBESNEO: Bakir traži poništavanje izbora u Srebrenici!
Foto: Profimedia

zahtev CIK-u

IZETBEGOVIĆ POBESNEO: Bakir traži poništavanje izbora u Srebrenici!

Bosna i Hercegovina -

SARAJEVO - Predsednik SDA Bakir Izetbegović rekao je posle održene sednice Kolegijuma da će SDA od CIK-a tražiti da se ponište izbori u Srebrenici i Stocu.

On je naveo da nema razloga da se to odlaže i da se takva odluka treba donijeti u skladu s zakonom.

Izetbegović je naveo da Kolegijum SDA smatra neutemeljenim izajve Mire Kovača, ministra spoljnih poslova Hrvatske i Bože Petrova predsednika MOSTA vezano za Stolac. On je naveo da će se nastaviti borba za Stolac te da to nije grad koji može biti bilo čiji, pa ni ekskluzivno hrvatski.

" Treba utvrditi šta se desilo u Stocu. Ko je pravio incidente i o tome treba nešto reći Tužilaštvo BiH i agencije za sprovođenje zakona", kazao je lider SDA.

On je prokomentirao i izjavu Dragana Čovića, lidera HDZ-a i člana Predsedništva BiH da će on uvek smatrata da je Stolac hrvatski grad.

Dodao je i da je kolegijum SDA najoštrije je osudio otvorenu pretnju koju je predsednik RS Milorad Dodik uputio Bošnjacima u tom bh. entitetu zbog toga što su na proteklim lokalnim izborima glasali po svojoj volji.

" S Miloradom Dodikom nije dovoljno voditi politički dijalog, jer je on već odavno izašao iz okvira normalnog. Njim u budućnosti treba da se bavi Tužilaštvo i sudovi", rekao je Izetbegović.

(avaz.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track