UBIO SE ZBOG BEDE: Dečak (15) se obesio jer je živeo na rubu egzistencije!
Foto: Printscreen Klix.ba

DETALJI TRAGEDIJE U ŽELJEZNOM POLJU

UBIO SE ZBOG BEDE: Dečak (15) se obesio jer je živeo na rubu egzistencije!

Bosna i Hercegovina -

Samoubistvo vešanjem 15-godišnjeg R. Š. iz sela Biljevine u Željeznom Polju šokiralo je bosanskohercegovačku javnost, ali i čitavo mesto u kojem je ovaj 15-godišnjak živeo sa svojom porodicom.

R. Š. je i pre tragičnog čina pretio da će izvršiti samoubistvo zbog nesređenih porodičnih odnosa koji su uglavnom uzrokovani teškom socijalnom situacijom.

U izjavi za Klix.ba direktor Osnovne škole "Abdulvehab Ilhamija" iz Željeznog Polja Suvad Hadžić je izjavio da je škola preduzela sve mere posle pretnje 15-godišnjaka da će sebi oduzeti život.

"Što se tiče kontekretnog slučaja škola je preduzela niz aktivnosti, a od od trenutka kada je rekao u školi da će se ubiti nije dolazio na nastavu. Tog dana kada je to rekao, mi smo otišli da proverimo da li je došao kući, razgovarali smo sa roditeljima koji su ga odveli lekaru", izjavio je Hadžić i dodao da se radi o izuzetno teškoj socijalnoj porodici.

Posle razgovora sa lekarima roditelji su pazili na njega i na njegove odluke, ali nažalost nisu uspeli da ga spreče u njegovoj nameri.

U kući sa 15-godišnjakom je živelo još šestoro braće i sestara i roditelji. Svi su živeli od oko 300 KM (150 evra) mesečno. Poseban problem prema rečima Hadžića predstavlja to što svi još uvek žive u toj kući i imaju sliku od pre dve večeri pred očima.

"Moramo da uradimo nešto i pomognemo ovoj porodici da promieni mesto stanovanja. Oni više ne mogu i ne smeju da žive u kući gde se sve dogodilo. Tražimo način da što pre im napravimo novu kuću i sve ljude dobre volje koji su spremni da doniraju određena sredstva ili građevinski materijal da nam se obrati", dodao je Hadžić.

Sa decom će u narednom periodu raditi i tim stručnih ljudi koji će im pomoći da što lakše prežive traumu koju su doživeli.

Meštani Biljevina jučer su se oprostili od 15-godišnjeg R. Š. koji je presudio sebi u porodičnoj kući. Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona ne raspolaže sa detaljnijim informacijama o ovom slučaju.

TRAGEDIJA U BIH: Dečak (15) se obesio u porodičnoj kući u Željeznom Polju kod Žepča!

(Klix.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track