SKANDAL U DOBOJSKOJ BOLNICII: Nisu hteli da pregeledaju povređenu devojčicu (5)!
Foto: Printscreen Facebook

INTERVENISALA I POLICIJA

SKANDAL U DOBOJSKOJ BOLNICII: Nisu hteli da pregeledaju povređenu devojčicu (5)!

Bosna i Hercegovina -

DOBOJ - Tanja Mikerević iz Dervente, majka petogodišnje devojčice koja je posle pada povredila nos, tvrdi da njenoj kćerki nije pružena pomoć u dobojskoj bolnici "Sveti apostol Luka".

Mikerevićeva navodi da je njena ćerka posle pregleda u Hitnoj službi u derventskom Domu zdravlja upućena u dobojsku bolnicu, ali da na prijemnom odeljenju Službe otorinolaringologije nije bilo nikog.

Ona i njen suprug Miroslav su, kaže, zvonili na vrata, ali se niko nije odazivao, pa je na kraju suprug ušao u hodnik. "Neljubazna sestra Sanja Jović nas je dočekala drskim ponašanjem i isterala iz hodnika. Objasnili smo zbog čega smo tu, na šta je ona pogledala u naše dete i rekla kako ne vidi da ima nešto za šivenje i da dete nije životno ugroženo, te da zbog toga nema potrebe da zove doktora da dolazi od kuće, jer on trenutno nije u bolnici", navodi Mikerevićeva.

Dodaje da su od dežurne sestre tražili da im vrati medicinsku dokumentaciju kako bi pomoć potražili u Banjaluci, ali ona nije htela da je vrati. Po izlasku iz bolnice Mikerevići su pozvali policiju, a posle toga ih je, tvrdi, napalo obezbeđenje bolnice.

"Dete je bilo u bolovima i nismo mogli dalje da čekamo. Suprug je još jednom otišao po dokumentaciju, a tu ga je presrelo obezbeđenje i načelnik Službe ORL dr Željko Simić, koji je rekao da ćerki stavljajmo hladne obloge, iako je uopšte nije ni vidio, jer je u tom tenutku bila u autu", kaže Mikerevićeva. Nakon što su im vraćeni knjižica i uput, na kom je stajalo da se pacijent nije pojavio na pregledu, Mikerevići su se uputili u Banjaluku, gde su, kažu, primljeni bez uputa a njihovoj ćerki je ukazana pomoć.

Na optužbe Tanje Mikerević iz dobojske bolnice odgovaraju da je spornog dana Miroslav Mikerević, otac pacijentkinje Monike, neovlašteno ušao u zdravstveni prostor Službe ORL, te ga je radnica zaustavila ispred hirurške sale i uputila u čekaonicu, da zvonom pozove dežurnu sestru. Nakon što je dežurna sestra od roditelja saznala da je pacijentkinja pala i povredila nos, da nije bila u besvesnom stanju, i da nema rasekotina koje zahtevaju hitnu intervenciju, navode u bolnici, objasnila im je da u Službi ne postoji stalno dežurstvo i da se u hitnim slučajevima poziva lekar koji je u pripravnosti.

"Na ovo je otac pacijentkinje burno reagovao, i rekao da ne želi nikoga da čeka, i zahtevao je da se dete odmah uputi na 'slikanje'. Sestra je preuzela uput i knjižicu i pošla da zove lekara u pripravnosti, dr Željka Simića, a otac je galamio i tražio da mu se vrati knjižica ili će zvati policiju", navode u bolnici, te dodaju da su roditelji potom napustili Službu ORL i da na poziv radnika obezbeđenja nisu hteli da se vrate, pa lekar u pripravnosti, koji je u međuvremenu došao, nije mogao da pregleda pacijentkinju. (nezavisne.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track