(VIDEO) DODIK: Ili će BiH da reaguje zbog nepravdi prema RS, ili je neće biti!
Foto: Printscreen RTRS

godišnjica dejtonskog sporazuma

(VIDEO) DODIK: Ili će BiH da reaguje zbog nepravdi prema RS, ili je neće biti!

Bosna i Hercegovina -

BANJALUKA - Dejtonski mirovni sporazum godinama je raspakivan nasiljem visokih predstavnika u BiH, poručio je danas predsednik Srpske Milorad Dodik.

"U BiH se mora vratiti praksa da se sve odluke donose uz saglasnost oba entiteta, kako piše u Ustavu. Jedino tako ćemo se približiti onome što Dejton izvorno i jeste", smatra Dodik.

Na 21. godišnjicu potpisivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, Dodik je poručio da je potrebno da se stvori jedinstvo političkih snaga u Srpskoj, prenosi RTRS. Da bi se sprečilo preglasavanje i dalje menjanje sporazuma, potrebno je, kaže, srpsko jedinstvo.

"Pozivam sve partije iz Srpske da se raščiste sve nepravde iz prošlosti i u narednoj godini da se okupimo i definišemo politike koje će staviti na dnevni red u BiH upravo nepravde nanesene Srpskoj. BiH će morati da reaguje ili je neće biti", izjavio je Dodik.

RTRS navodi da je odnos prema sklapanju mira u BiH različit u dva entiteta. Navodi se da je u Republici Srpskoj dan potpisivanja Dejtonskog sporazuma neradni dan, a da se u Federaciji proglašenje mira u BiH ne obeležava.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track